Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županijski sud

Stjepanu Mauroviću zbog ubojstva šefa 25 godina zatvora

stjepan maurovic
Tomislav Miletić/PIXSELL
08.11.2011.
u 15:02

Osuđenik je dviie i pol godine trpio poniženja svojega poslovođe Srećka Radića.

Stjepan Maurović osuđen je na ukupno 25 godina zatvora u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu zbog teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva.

Maurović (27) je u ožujku 2011. na gradilištu Zagrebgradnje na Vrbanima pištoljem i nožem ubio poslovođu, 41-godišnjeg Srećka Radića.

Stjepan Maurović policiju je dočekao na mjestu zločina i odmah se predao, a potom je policija pronašla i pištolj i nož.  Anica Maurović, njegova majka, rekla je da ga je Radić maltretirao, vrijeđao i ponižavao dvije i pol godine te mu bacao plaću pod noge.

Kao olakotne okolnosti sutkinja Sanja Mazalin navela je to što je soboslikar bio bitno smanjeno ubrojiv, što nije dosad bio osuđivan, a u prilog mu ide i težak život, između ostalog gubitak oca, radi čega se Maurović odao drogi. Iako su medijima radnici Zagrebgradnje anonimno pričali o Radićevu kontinuiranom maltretiranju radnika, na sudu radnici Zagrebgradnje redom su govorili da o tome ne znaju ništa, pa je sudsko vijeće zaključilo da je Maurović zbog svog dubokog poremećaja osobnosti, grubo rečeno, umislio da ga je ovaj toliko vrijeđao. Nakon izricanja presude, Andrijana Radić, supruga žrtve, te Maurovićeva majka Ankica i zaručnica Dunja Deanović nisu mogle suspregnuti suze.

 

Komentara 71

SE
SeeYou
20:01 10.11.2011.

PUNO, PUNO prevelika kazna, da usporedimo s ostalim sličnim slučajevima ovo je ŠOKANTNO naspram drugih osuda. Oni koji su pobili obitelji iz čistog mira dobili su pola manje. SRAMOTA, osuđen je i prije nego je počelo suđenje. Zagrebgradnja je močna firma s dobrim političkim vezama, a sjedoci su nakon par mjeseci i dalje naravno njihovi zaposlenici sve zaboravili, naglo pali u amnezizku komu. treba odslužiti, ali sigurno ne toliko. Ovo je napad na malog čovjeka dok nam pravi i veliki, močni kriminalci mirno šeću zemljom.

SJ
Sve je uzalud
15:16 08.11.2011.

On je ubio šefa pa je dobio 25 godina, a koliko će šef (Sanader) tek dobiti što je ubio sve nas.

Avatar million
million
15:15 08.11.2011.

Ne razumijem zasto je onaj rom Veljevic dobio 6,5 godina zatvora zbog ubistva a ovaj 25 , moze li mi netko to pojasniti !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije