Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN ZBOG UBOJSTVA

Roditelje ubio lovačkim nožem, prenio ih u spavaću sobu, oprao krv i u zaključanoj kući čekao policiju

Stjepan Štimac
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/11
16.09.2016.
u 17:52

Što ga je natjeralo da na svirep način ubije roditelje te zatim s njima u zaključanoj kući provede čitav jedan dan i dvije noći, za sada nije poznato

Upaljeni  lampaši  razbacani  po  Lukinić Brdu u blizini Pokupskog dnas su jedini podsjetnik na tragediju koja se dogodila u selu sa svega devet kuća. 

U jednoj od tih kuća, onoj obitelji Štimac, jučer nije bilo nikoga. Otišli su i policajci koji su dan prije obavljali očevid do kasno u noć. A tim očevidom utvrđeno je da je Stjepan Štimac (19) svoje roditelje Miru (52) i Stjepana (59), kako se sumnja, usmrtio nožem.

On je jučer tijekom dana doveden sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici, koji mu je odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Što ga je natjeralo da na svirep način ubije roditelje te zatim s njima u zaključanoj kući provede čitav jedan dan i dvije noći, za sada nije poznato. No zato je poznato kako se ubojstvo dogodilo.

Stjepan Štimac sumnjiči se da je svoje roditelje ubio 13. rujna između 19 i 22 sata. Ubio ih je lovačkim nožem u kući u kojoj je s njima živio, a nakon ubojstva, mrtva tijela roditelja prenio je u njihovu spavaću sobu. Sumnja se da je potom oprao nož i bacio ga na pod u dnevnom boravku. Potom je obrisao tragove krvi s poda, a predmete na kojima je bila krv, kao i svoju krvavu  odjeću, stavio je u vrećicu i odložio u kupaonu.

U kući je s mrtvim roditeljima  boravio sve do 15. rujna, kada je u 12.35 sati uhićen. Kuća je inače bila zaključana, zbog čega je njegova sestra i posumnjala da se nešto dogodilo  pa  je  pozvala  policiju. Policajci su provalili u kuću, gdje su našli i osumnjičenika i njegove mrtve roditelje.

Susjedi Štimčevih mladića su opisali kao mirnog i tihog dečka, koji je roditeljima pomagao oko poljoprivrede. 

>> Višestrukom silovatelju zarila nož u prsa

Komentara 28

PR
prdovan
18:09 16.09.2016.

lovackom puskom ili lovackim nožem, e novinari vi pišete neprovjerene vjesti, bitna vam jedino senzacija

DU
Deleted user
18:26 16.09.2016.

VL zašto ponovo udarni naslov o tom zlu koje se dogodilo već ohoho dana? Zbog klikova? Evo ja sam ponovo pogledao. Ili je to zbog majice dotičnog? Cheguevara....pravi ideal i primjer Socijal Demokratskih Partija!!!

KR
kresimirn
18:05 16.09.2016.

bit ce toga jos i vise.....kao sto vidimo, oba roditelja nezaposlena i sin skup s njima...ne vidi buducnost, tj. vidi kako mu roditelji zive, i sto da covjek misli? da u ovakvoj drzavi, drzavi lopova, bolesnog morala i svakakvih hohštaplera, koji misle da su bogovi...a lopovi vladaju...sto ocekivati od mladica ? kad vidi četnike u saboru, ljude koji iz dna duše mrze ovu drzavu, al fine im kunice....bando prevarantska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije