Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP PREDSTAVIO KANDIDATE

Stjepan Mikulandrić iz Ozlja želi biti župan, I. Salopek Šumonja iz Ogulina zamjenica

Karlovac: Stjepan Mikulandrić predstavljen kao kandidat SDP-a za župana
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
30.03.2021.
u 13:31

Stjepan Mikulandrić, koji je već 20 godina vijećnik u Županijskoj skupštini, kaže da građani županije zaslužuju bolju vlast od aktualne koju je ocijenio tromom i neučinkovitom.

Stjepan Mikulandrić iz Ozlja bit će SDP-ov kandidat za župana Karlovačke županije, a zamjenica će mu biti Ivana Salopek Šumonja, aktualna zamjenica gradonačelnika grada Ogulina, rečeno je danas na tiskovnoj u Karlovcu gdje je Županijski SDP predstavio svoje kandidate za lokalne izbore.

Na predstavljaju je bio i predsjednik stranke Peđa Grbin koji je rekao da Karlovačka županija pod HDZ-ovom vlasti ne radi ono što joj je prva funkcija, a to je ravnomjeran razvoj cijelog područja, zbog čega će SDP, kazao je, imati naglasak an gospoda4rskom razvoja županije.

- Karlovačka županija je posao gospodarskog razvoja prepustila općinama i gradovima, a oni to ne rade podjednako uspješno. Imamo one koji taj posao rade odlično poput Kamanja i Ogulina, stvaraju nova radna mjesta i privlače investitore a imamo i druge, poput Ozlja koji stagniraju u prostoru i vremenu – kazao je Grbin.

Stjepan Mikulandrić, koji je već 20 godina vijećnik u Županijskoj skupštini, kaže da građani županije zaslužuju bolju vlast od aktualne koju je ocijenio tromom i neučinkovitom.

- Karlovačka županija ima 116 zaposlenika a nije u stanju korisnicima razdijeliti sredstva u visini proračuna gradova Duge Rese ili Slunja. Ostalo im je 48 milijuna kuna neutrošenih sredstava kao proračunski višak na kraju godine, a to je nedopustivo. Moja slika Županije je slika promjena,  ljudi koji su spremni svojim radom vraćati povjerenje građana, no pitanje je kako to postići. Svjestan sam prakse zapošljavanja po kriteriju podobnosti, ali ne sumnjam u profesionalnost dijela zaposlenih kadrova koji sad nisu dovoljno iskorišteni – kaže Mikulandrić.

Dodao je da se više neće događati da razvojni projekti nekih gradova i općina budu gurnuti u ladicu samo zato što vlast u tim jedinicama nije HDZ-ova.

Ivana Salopek Šumonja, dogradonačelnica Ogulina upozorila je na ignorantski stav Karlovačke županije prema Ogulinu, zbog politikanstva.

- Namjerno su nas zaobilazili a u nekim situacijama, nisu nam hjeli ili smjeli pomoći. No, svejedno, Ogulin je nakon 20 godina vladavine HDZ-a izabrao nove ljude. Zahvaljujući našim idejama, programima i planovima uspjeli smo postići da je proračun od 2017. godine porastao za 60 milijuna kuna i realiziran je velik broj projekata. Primjer smo kako se može uspjeti i želimo ga prenijeti na Karlovačku županiju - kazala je I. Salopek Šumonja.

Mikulandrić je dodao da će SDP ići na izbore u svim gradovima i da pregovaraju s potencijalnim koalicijskim partnerima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije