Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrući odmor

Stjepan Mesić ne želi platiti ljetovanje 14.000 kn?

mesić
24 sata
Autori: Nikola Sever Šeni, Marina Borovac
29.07.2010.
u 17:52

Iako mu je Vlada dopustila korištenje nekadašnje Bakarićeve vile na Hvaru, bivši predsjednik to je odbio jer smatra da se njegov i odmor njegove obitelji ispolitizirao.

Iako mu je Vlada dopustila da, uz naknadu troškova, ljetuje u državnoj rezidenciji na Hvaru, bivši predsjednik Stjepan Mesić to je odbio. U Vladi se danas moglo čuti kako je Mesića naljutila činjenica da bi sam morao snositi trošak ljetovanja za sebe i članove obitelji u ukupnom iznosu od 14.000 kuna za 26 noćenja.

250 kn za apartman

– Nije to malo novca – složit će se i bivši predsjednik. Ali, novac nije razlog njegove odluke da na kraju ljetuje u privatnom aranžmanu, na još uvijek neodređenoj lokaciji.

– Sve ovo više nema smisla. Plaćao sam svoje ljetovanje i dok sam bio predsjednik. Koliko sam puta bio na Hvaru, više i ne znam. Nekad je cijena bila i veća od ove. Ali, sad se sve toliko ispolitiziralo i ja ne želim svakoj budali praviti veselje – kaže Mesić.

Jozo Sarač iz Središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom nije mogao reći je li bivši predsjednik prijašnjih godina plaćao sebi i obitelji ljetovanje u bivšoj Bakarićevoj vili jer “ne poznaje financije bivšeg predsjednika”. No, kazao je da vila na Hvaru sve ove godine nije imala prihoda u ljetnim mjesecima i da je u njoj samo jedan zaposleni.

– Bivšem predsjedniku ponudili smo boravak uz plaćanje 250 kuna za apartman i 154 kune za sobu. Rezidencijama se po tim cijenama mogu koristiti i predsjednik Sabora, predsjednik države, predsjednica Vlade, predsjednik Vrhovnog suda te predsjednica Ustavnog suda. I gosti koje oni preporuče – rekao je Sarač i zaključio da Mesiću nije zasmetala cijena, već nagađanja u kojima vidi i neko politikantstvo. Sarač kaže da su cijene za državne dužnosnike vrlo popularne, da nisu mijenjane od 2004. i odnose se samo na štićene osobe. Prosječni građanin u državnim vilama ne može ljetovati ni za mnogo više novca.

Nastavlja svoj angažman

– Da sam mogao utjecati da Hrvatska i Herceg Bosna kupe medicinsku opremu od jedne tvrtke, danas bih vjerojatno besplatno ljetovao. Država zbog mene neće biti na gubitku, već će nekome iznajmiti vilu. A ministru unutarnjih poslova poručujem neka vidi gdje će i kako smjestiti osiguranje koje imam. Sigurno će sada Hebrang tražiti i da mi ukinu osiguranje, a da je on predsjednik, bilo bi poduplano – kazao je Mesić. U priopćenju njegova ureda navodi se kako su “glasine i dezinformacije plasirane o odmoru u funkciji dovođenja u pitanje njegova daljnjeg angažmana na javnoj sceni Hrvatske”. Poručuje im da će angažman nastaviti s jednakim intenzitetom.

Ključne riječi

Komentara 147

OB
-obrisani-
01:42 30.07.2010.

Danas je susa na VL, nema ustasa nema partizana, sve je nekak sivo

KR
kreont
19:39 29.07.2010.

Sramota samo koliko se nakrao dok je bio kao nekakav predsjednik a NIŠTA nije napravio za hrvatsku koliko za svoju guzicu. Sada bi još da ga i sponzoriramo. Dao bi ja njemu 50 godina golog otoka. Dok je bio Tito živ barem ovakvi kreteni nisu pustošiliu hrvatsku.

NJ
njuzmen
01:38 30.07.2010.

@u duši...još samo malo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije