Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio 394 glasa

Stjepan Čuraj novi predsjednika HNS-a: 'Želim politiku vjere i žrtve'

Stjepan Čuraj
Foto: HNS
1/3
12.12.2020.
u 16:42

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, načelnika općine Cestica i član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirka Korotaja

Sabor HNS-a je danas za novog predsjednika stranke izabrao Stjepana Čuraja, člana Predsjedništva i bivšeg saborskog zastupnika. Podršku su mu dala 394 kandidata od 451 koji je pristupio glasanju.  

Stjepan Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima i koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore. Istaknuo kako je i kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka više nisu dobrodošli.

"Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti – prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi.“, poručio je i dodao: "Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku te na današnje izbore gledam kao prvi korak k tome cilju“.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, načelnika općine Cestica i član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirka Korotaja, dok su za potpredsjednice stranke izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić, predsjednica Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.

Novi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj zahvalio je na povjerenju i najavio da HNS u vrlo kratkom vremenu čeka veliki izazov, a to su lokalni izbori.

"Želim da u sljedećih šest mjeseci napravimo taj prvi korak u konsolidiranju naše stranačke organizacije, da u što više jedinica izađemo na izbore i da kroz rezultat pokažemo kako je HNS stranka koja ima budućnost u političkom prostoru Hrvatske“, rekao je Korotaj. 

Delegati su na današnjem Saboru uz čelne funkcije u stranci izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

VIDEO Šaljete li još uvijek čestitke za blagdane? Pogledajte kakve starinske čestitke darujemo uz Večernji list 13. prosinca! Baš kao nekada...

Ključne riječi

Komentara 16

TA
Tackrla
16:56 12.12.2020.

Nova generacija parazita i antihrvatskih uhljeba

Avatar essek22
essek22
17:05 12.12.2020.

U Osijeku se ponudili prijeći u HDZ...Samo da ostanu na položajima :)))))

Avatar Terra
Terra
17:03 12.12.2020.

Klijentelistička partija pod krinkom "politike" provodi svoje mutne radnje i trpa lovu u džepove kroz razno razne sinekure, mita, koruptivne radnje, dogovorene natječaje. Samo pogledati bivšeg precednika Mesića i onog tulavog iz Osijeka. Sekta koju samo vežu osobni interesi i grabež.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije