Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPADA BROJ U BOLNICAMA I IZOLACIJI

Stožer objavio: U Hrvatskoj 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Općoj bolnici Karlovac otvoreno  "drive in" testiranje na koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.08.2020.
u 14:03

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, od kojih se jedan nalazi na respiratoru.

Jučer su u Hrvatskoj zabilježena 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u  ukupno 647.

14:02 - U protekla 24 sata zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 633. 

Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5376 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4589 se oporavilo.U samoizolaciji je trenutno 2314 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 124 383 osobe, od toga 1167 u posljednja 24 sata.

13:05 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba koronavirusom, priopćili je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U utorak su testirane 42 osobe, jedan nalaz je pozitivan, za 37 osoba stigli su negativni nalazi dok se za četiri osobe nalazi još očekuju.

Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđen COVID-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i bila joj je određena samoizolacija.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u županiji 18 osoba zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 54 osobe.

13:00 - Splitsko-dalmatinska županija u zadnja 24 sata bilježi 15 novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 509 obrađenih testova, 15 je novooboljelih - iz Splita tri osobe, iz Makarske i Hrvaca po dvije, te po jedna iz Sinja, Solina, Omiša, Trilja, Baške Vode, Dugog Rata, Zmijavaca i Prgometa.

"Od ukupno 15 novooboljelih osoba njih troje su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 15 novooboljelih, pozitivne na covid infekciju su i dvije osobe s područja grada Zagreba", navode u Stožeru.

Dodaju da se 451 osoba nalazi u samoizolaciji, 15 Covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, dok je jedna osoba na respiratoru.

11:15 - Četvrti dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, 4 osobe se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice. U posljednja 24 sata uzorkovano je 35 uzorka na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 73 osobe.

Nema novooboljelih ni u Zadru

10:50 Tri su novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji; jučer je na COVID-19 testirano 67 osoba i to 63 u OB Karlovac i 4 u OB Ogulin. Testovi za tri osobe bili su pozitivni. Radi se o dva mlađa muškarca iz Karlovca te jednoj starijoj ženskoj osobi s područja općine Vojnić. Izvori zaraze za sada su nepoznati te se radi epidemiološka obrada. Kontakti oboljelih osoba stavljeni su u samoizolaciju. Ukupan broj do sada oboljelih osoba u Karlovačkoj županiji je 101.

U Općoj Općoj bolnici Karlovac je na hospitalizaciji jedna (1) osoba. Pod mjerom samoizolacije nalaze se 53 osobe. 
Inspekcia CZ je tijekom jučerašnjeg dana obavila 9 nadzora na području grada Karovca: 2 trgovačka centra, 1 banka, 2 zdravstvene ustanove, 2 trgovine, 2 javno-pravne ustanove. Tijekom nadzora nisu zapaženi nedostaci ili nepoštivanje zadanih mjera.

10:40 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 iz Vukovara, 1 iz Vinkovaca, 1 iz Županje, 1 iz Cerića, 2 iz Otoka, 1 iz Nuštra, 1 iz Vrbanje, 1 iz Drenovaca, 1 iz Gunje i 1 iz Cerne). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 459, od kojih je 261 osoba izliječena, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.   U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5878.  U samoizolaciji na području županije je 508 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 24 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena radnika).

08:40 -  U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 184 uzoraka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su s područja Đakova, tri s područja Osijeka, a jedna Belog Manastira.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, od kojih se jedan nalazi na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 214 osoba.

Policija u zadnja 24 sata nije zaprimila ni jednu dojavu o kršenju samoizolacije, a u 26 samoinicijativnih provjera nisu utvrdili kršenje te mjere.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
19:39 05.08.2020.

0 fucks given...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije