Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu 31 novi slučaj zaraze, virus ušao u privatni Dom za starije i nemoćne

Zagreb: Velike gužva na izlasku i ulasku iz tramvaja uz nepridržavanje mjera o nošenju maski
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
01.08.2020.
u 17:21

U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738.

U Hrvatskoj je u petak bilo 67 novih slučajeva, a najviše zaraženih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jučer je testirano 1750 osoba. Oporavljenih od koronavirusa je 4.267.

17:19 -  Danas su produžene epidemiološke mjere prema istočnim susjednim državama. Kako je kazao ministar Božinović, to nije zabrana prelaska i postoje određene iznimke. Više o tome tko i kako može ući u RH, pročitajte OVDJE

14:10 - U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738.

12:50 - Mladić iz Ploča zaražen je koronavirusom kao bliski kontakt prethodno oboljele osobe, a budući da su ozdravile dvije osobe, iz Dubrovnika i Ploča, ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

U dubrovačkoj bolnici više nema pacijenata zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 172 osobe. Od početka pandemije analizirano je ukupno 6129 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

12.25 - Na području Splitsko-dalmatinske županije 10 je novozaraženih soba, iz Splita pet  te iz Imotskoga, Makarske, Solina, Jelse i  Otoka po jedna osoba, izvijestio je  u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Osim deset iz županije, pozitivne su još dvije osobe; jedna s područja Osječko-baranjske županije te jedan strani državljanin. Pet su kontakti prije oboljelih dok se ostalih pet epidemiološki obrađuju.  

Iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici uzeto je 167 uzoraka koji se obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra, priopćeno je danas iz Stožera. Prema jučerašnjem izvješću Stožera, tri štićenika Centra u Vrlici  su pozitivna na koronavirus.  Zbog te je epidemiološke situacije  splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučilo  otkazati za danas  najavljeno gostovanje opere "Ero s onoga svijeta"  koje se u Vrlici trebalo održati u sklopu 66. Splitskog ljeta.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 586 osoba je u samoizolaciji. U splitskom KBC-u  19 je pozitivnih osoba na liječenju, od toga  su dvije na respiratoru.

12.00 - U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite te dodao da je među njima oboljela mlađa majka prethodno zaražene malodobne osobe, te dijete pozitivnih roditelja. Majka je s djetetom smještena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Zaraženo je i još jedno dijete, s blagim simptomima, čiji su roditelji prethodno već registrirani kao pozitivni.

Treća novooboljela osoba je muškarac starije životne dobi koji je bio u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitaliziran.

U Varaždinskoj županiji trenutno je aktivno 10 slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe smještene u varaždinskoj Općoj bolnici, od toga dvije na bolničkom liječenju, a dvije na promatranju. Šest osoba izolirano je kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa, izvijestili su iz Stožera.

11.50 - U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj covida-19 i to na području Samobora, a šest je oboljelih izliječeno, izvijestio je u subotu županijski Zavod za javno zdravstvo.

Na području Zagrebačke županije dosada je ukupno zabilježeno 249 oboljelih od covida-19, a najviše ih je bilo u Velikoj Gorici i Zaprešiću.

U Županiji je trenutno aktivno 45 slučajeva, do sada su izliječene 193 osobe, a 11 ih je preminulo.

11:40 - Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije (uključujući i pacijenta za kojega smo jučer poslijepodne izvijestili). Radi se o dvije muške osobe starije dobi i jednoj mladoj djevojci, a dolaze iz Zadra, Vira i Zemunika Donjeg.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 140 uzoraka.

11:37 - U Karlovačkoj je županiji prvog kolovoza troje novozaraženih osoba. Naime, jučer je obavljeno testiranje 97 osoba (90 OB Karlovac, 7 OB Ogulin), a tri su testa pozitivna. Radi se o dvije starije osobe, muškarcu i ženi s područja Vojnića, bliskih kontakata od prije oboljele osobe, te o mlađoj muškoj osobi iz Karlovca, zdravstvenom djelatniku, točnije medicinskom tehničaru. Zbog kontakata s oboljelom osobom u samoizolaciji je 11 zdravstvenih djelatnika - 3 doktora medicine, 8 medicinskih tehničara te jedan nezdravstveni djelatnik u sustavu zdravstva.  

Tako je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo ukupno 98 osoba. Jedna (1) se osoba nalazi na liječenju u OB Karlovac, 66 ih je na kućnom liječenju, 1 osoba je umrla te je 30 izliječenih osoba.

U samoizolaciji se na području županije trenutno nalazi 36 ljudi.

Inspektori CZ su tijekom jučerašnjeg dana obavljani nadzor na području grada Karlovac te tako pregledali 12 gospodarskih subjekata. Izvršen je nadzor u 2 trgovine, 2 poštanska ureda, 1 trgovačkom centru, 1 kiosku, gradskoj tržnici (1) te 5 noćnih klubova. Tijekom nadzora nisu uočene nepravilnosti u radu i nepoštivanje propisanih mjera, kažu u Stožeru civilne zaštite županije.

11:25 - Trideset i jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 39 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodali da je najviše novopozitivnih iz privatnog Doma za starije.

Trinaest novopozitivnih je iz jednog privatnog Doma za starije i nemoćne osobe, a svi oboljeli su zbrinuti i pod epidemiološkim nadzorom.

Za devet novih slučajeva utvrđeno je da su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a tri su uvezena slučaja -dva iz Švicarske i jedan iz Slovenije. Za jednu osobu utvrđeno je da je zaražena  na vjenčanju, četvero oboljelih je negativne epidemiološke anamneze, a za jednu osobu još traje epidemiološka obrada.  Trenutno je u Gradu Zagrebu 171 aktivan slučaj i 442 aktivne samoizolacije, a u posljednja 24 sata provedena su 384 testiranja.  

11:22 - U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji jedna ženska osoba srednje životne dobi oboljela je od zarazne bolesti COVID-19.  

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljelo je 65 osoba. Trenutno je 33 aktivnih od kojih se 3 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 112 osoba od kojih 100 osoba zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama, a 12 je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije. Od jučer je uzorkovao 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

10:50 - Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirali su 135 pristiglih uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno.  Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.  

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 28 osoba od koji su dvije i dalje na respiratoru. 

37 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 290 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 46 provjerenih osoba, nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Provjerili su i jednu dojava građana, no i ona se pokazala netočnom.

Stožeru Civilne zaštite Osječko-baranjske županije za ovaj je vikend najavljeno 12 događanja na području županije na kojima će prisustvovati više od 100 osoba, a inspektori Civilne zaštite, uz navedene, provjeravat će i druga okupljanja te rad uslužnih djelatnosti. Tijekom posljednja 24 sata napravili su 14 nadzora i nisu utvrdili nepravilnosti.

9:30 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 142 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su pet pozitivnih.

Kod čeriri slučaja radi se o osobama koje su u mjerama samoizolacije, a kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku. Izliječena je jedna osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 197 ljudi.

09:10 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom.

U posljednja 24 sata testirane su 53 osobe od kojih su dvije pozitivne, za 35 osoba stigli su negativni nalazi, a za 16 osoba nalazi se još očekuju. Riječ je o osobama koje se ne povezuju s do sada oboljelima od koronavirusa, a u epidemiološkoj obradi njihovi kontakti stavljeni su u samoizolaciju.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 18 oboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji u našoj županiji nalaze se 73 osobe.

08:15 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 iz Vinkovaca, 2 iz Županje i 1 iz Račinovaca). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 419, od kojih je 216 osoba izliječeno, a 3 osobe su preminule.

Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 122 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5590. 

U samoizolaciji na području županije je 592 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 27 radnika (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvenih radnika).

Ključne riječi

Komentara 11

DD
ddh
13:06 01.08.2020.

Sve koji se zaraze ne lijeciti poslati na Panntovcak i k Milanovicu poslati Vidovic Kristo, pa ih neka oni lijece od kariesa. Stozer opominje daje smjernice i moli. Ali je sve zabadava, jer primitivci slusaju onoga sa Pantovcaka, a nee epidemologe. Oni slusaju Vidovic Kristo, a ne stozer.

BU
burza
12:04 01.08.2020.

Prije tjedan dana stari i nemocni su se bunili da zele van na kavice i druzenja

Avatar @proma-trač
@proma-trač
14:00 01.08.2020.

U Berlinu danas velike demonstracije protiv mjera K19, do sada već ca. 20 tisuća učesnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije