Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Stiže žestoka promjena vremena, izdana narančasta i žuta upozorenja

Bura u Splitu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
07.12.2018.
u 22:06

DHMZ je zbog nestabilnog vremena za subotu izdao narančasto upozorenje (opasno vrijeme) za područje Gospića, Rijeke i Velebitskog kanala.

Vrijeme je napokon zahladilo, a i vikend pred nama biti će takav, ali uz znatnije promjene. Odmah u subotu u istočnoj Hrvatskoj većinom će biti oblačno i kišovito. Vjetar najprije ponegdje umjeren južni i jugozapadni, prijepodne prolazno sjeverozapadni, a poslijepodne opet mjestimice jugozapadni. Temperatura zraka kretat će se uglavnom od 4 do 9 °C, navečer u osjetnom padu.

u središnjoj će Hrvatskoj večer biti najhladniji dio dana, s temperaturom blizu 0 °C, a u noći i prijepodne bit će uglavnom od 4 do 9 °C, kao i na istoku zemlje, uz ponegdje i obilniju kišu. U najvišem je gorju nakratko moguć i snijeg. Vjetar promjenljiv, u noći i prijepodne gdjegod prolazno i jak, javlja Zoran Vakula za HRT

Prvi dio subote će još vjetrovitiji i kišovitiji nego na kopnu biti na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će snijeg mjestimice početi već ujutro, većinom uz zadržavanje na tlu.

Vjetar bi mogao raditi probleme

U početku ponegdje jako jugo i jugozapadnjak zamjenjivat će kratkotrajno jaka bura i tramontana, gdjegod na udare i olujne, s kojima će se u Istri razvedravati već prijepodne.

I u Dalmaciji promjenljivo i vjetrovito, najprije zbog juga, zatim bure i tramontane, uz umjereno valovito i valovito more, te uz često obilnu kišu praćenu i grmljavinom, uglavnom između 7 i 16 sati, a uz pad temperature u najvišem će gorju pasti i malo snijega.

Na jugu Hrvatske su izraženiji pljuskovi mogući još i kasno poslijepodne, a nevolje nekima prijete i od najprije jakog juga, zatim bure i tramontane, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito.

Foto: DHMZ

 

Od nedjelje - promjenljivo i hladnije

Na kopnu će relativno toplo biti do utorka, ali promjenljivo, najprije uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, zatim sjevoistočni i sjeverozapadni, te uz povremenu mjestimičnu slabu kišu, od kraja ponedjeljka, uz pad temperature - i snijeg, uglavnom u gorju i na istoku. Sredinom sljedećeg tjedna većinom suho, ali još malo hladnije, a na Jadranu će kiše biti još osobito u drugom dijelu nedjelje, a početkom novoga tjedna sunčanije, iako posvuda ne i sasvim suho.

Nakon nedjeljnog ponegdje umjerenog juga i mjestimice još jačeg jugozapadnjaka, u ponedjeljak će biti prolazno umjerene bure, s kojom će doći hladniji zrak pa će temperatura veći dio sljedećega tjedna biti osjetno niža nego prošlih dana.

Žuta i narančasta upozorenja. 

DHMZ je zbog nestabilnog vremena za subotu izdao narančasto upozorenje (opasno vrijeme) za područje Gospića, Rijeke i Velebitskog kanala.

Foto: DHMZ

Ostatak Hrvatske je 'obojen žutim upozorenjem' (potencijalno opasno vrijeme), a samo je istok zemlje bez upozorenja. 

>> Pogledajte koje su zimske gume najbolje


 

Komentara 9

BL
bluesclues
23:24 07.12.2018.

...i sta je tu "ŽESTOKO" ?!?...koje besramno skupljanje klikova....

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
00:09 08.12.2018.

Vrijeme žestoko i opasno? Prije sat vremena sam prošetao psa u majci kratkih rukava u Zagrebu, nisam primjetio ništa opasno....

DH
dalibor.hren
07:16 08.12.2018.

Dolaze opasna i žestoka vremena....DHMZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije