Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obećanje

Stiže 'prva pomoć' kanalizaciji Vodica, Knina i Šibenika...

knin
Hrvoje Jelavić
03.05.2010.
u 20:05

Nedovršeni projekti novih sustava odvodnje otpadnih voda i dalje su velik problem većine naselja u Šibensko-kninskoj županiji

Nedovršeni projekti gradnje novih sustava odvodnje otpadnih voda i dalje su velik problem u većini mjesta u Šibensko-kninskoj županiji. Primjerice, već se godinama gradi novi kanalizacijski sustav za Šibenik, u koji je do sada potrošena velika i javnosti nepoznata svota novca. Podsjetimo, nedavno je došao u pitanje i dio kolektorskog sustava u središtu Šibenika budući da prijašnje gradske vlasti, prema tvrdnjama sadašnjih, nisu osigurale dovoljno novca za radove.

Iz Šibensko-kninske županije pak izvještavaju da je Vlada RH donijela odluku kojom će s Hrvatskim vodama pomoći provesti projekte gradnje kanalizacija u Šibeniku, Vodicama, Kninu i Tribunju, kako ističe Novica Ljubičić, v. d. pročelnika Ureda župana. Pritom bi u Šibenik trebala stići svojevrsna 'prva pomoć' od 15 milijuna kuna, u Vodice 4,7 milijuna, a u Knin 1,8 mil. kuna za crpnu stanicu te još osam za kolektor u Tuđmanovoj ulici. Za Tribunj je planirano sufinanciranje dovršetka kanalizacije sa 1,1 milijun kuna.

Inače, zasad je još na začetku rješavanja otpadnih voda Drniša i Knina, koje su jedan od najvećih zagađivača rijeke Krke, njezina porječja, nacionalnog parka itd. U šibenskoj gradskoj upravi kazali su kako zasad još nisu dobili službenu obavijest o toj odluci Vlade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije