Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA HRVATSKU

Stiže velika promjena vremena: Evo gdje će grmljavina, kiša i tuča zamijeniti toplinski val

U Opatiji pao proljetni pljusak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
02.08.2020.
u 19:33

Ovaj nas tjedan očekuje osvježenje, ali i česta kiša, obilni pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom.

Već nekoliko dana najavljuje se velika promjena vremena koja neće biti kratkotrajna. Već od utorka se može očekivati osvježenje, ali u nastavku tjedna i česta kiša, obilni pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom.

U ponedjeljak će još u većini Hrvatske biti suho pa i barem djelomice sunčano i razmjerno toplo, uglavnom i vruće, u nekim krajevima uz nastavak opasnosti od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, ali tijekom dana i sve nestabilnije, uz mnogima teško podnošljivu sparinu te sve izraženiju južinu.

Malo manje toplo bit će tijekom dana u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme. Uglavnom u drugom dijelu dana uz postupan porast naoblake povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito prema večeri. Vjetar većinom slab sjeverni, piše HRT.

Na sjevernom Jadranu i u gorju postupno naoblačenje. Kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom može biti već prijepodne, a poslijepodne i navečer pljuskovi ponegdje mogu biti i izraženiji. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 18 °C, a uz obalu noć će biti topla s temperaturom između 23 i 26 °C. Najviša dnevna od 26 do 29 °C, na moru od 30 do 33 °C.

Dalmaciji će biti pretežno sunčano i vruće. Prema večeri postupno naoblačenje pa na sjevernom dijelu ponegdje može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će slabo i umjereno, prema otvorenom moru mjestimice i jako jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 19 do 21 °C, na moru između 24 i 26 °C, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 35 °C.

Na jugu Hrvatske će biti najviše sunčana vremena. Puhat će većinom umjereno jugo. Noć će biti topla, a dan većinom vruć, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 29 do 33 °C."

I duž obale će u noći na utorak i u utorak biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i izraženijih, praćeni obilnijom oborinom. U srijedu i četvrtak još mjestimice kiša. U utorak će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će se u srijedu proširiti na cijelu obalu, a u četvrtak će oslabjeti.

Komentara 8

K0
K0mentar
19:40 02.08.2020.

netko za vaterpolo u centru zagreba?

TI
tico123
21:15 02.08.2020.

Bandić več moli Boga a Vakula je reko sve če biti u redu opusti se i uživaaaaj

RA
Rafael55
19:47 02.08.2020.

Komentar ....jedino Anka Mrak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije