Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naglo zatopljenje

Stiže pravo proljeće: Temperature će se penjati i do 22 stupnja Celzijeva

sunčani dan
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
07.03.2018.
u 11:33

Dolaskom vikenda temperature će se penjati, a najtoplije će biti u nedjelju

Nakon što smo se prošli tjedan smrzavali na temperaturama od -20 stupnjeva Celzijevih, ovaj tjedan živa na termometru popet će se za čak 40 stupnjeva.

Naime, još prošli četvrtak u Belom Manastiru je izmjerena najniža temperatura od -23 stupnja Celzijeva, a tek koji stupanj 'toplije' bilo je u ostatku Hrvatske.

No, za vikend nas očekuje pravo proljeće. Temperature će se već danas u unutrašnjosti zemlje penjati do 10 stupnjeva Celzijevih, dok će za vikend u Zagrebu biti i 18 stupnjeva, a u Slavonskim Brodu se, primjerice, najavljuju čak 22 stupnja.

Foto: Screenshot/reuters

Sutra će u većini zemlje ujutro biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Već prijepodne sa zapada postupno razvedravanje, pa će poslijepodne kiše biti još u istočnoj Hrvatskoj te ponegdje u Dalmaciji. Jutarnja temperatura bit će od -1 do 3, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 6 do 11 u unutrašnjosti te od 10 do 14 °C na Jadranu, izvijestio je DHMZ.

Dolaskom vikenda temperature će se penjati, a najtoplije će biti u nedjelju.

Foto: Screenshot/reuters

Zbog naglog zatopljenja biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, slabiju koncentraciju i umor. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika pa im se savjetuje da se ne izlažu suvišnim naporima.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
15:55 07.03.2018.

moje kupaće su spremne! vidim, i potoci se pune vodom! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije