Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Stiže nova opasnost, toksična droga MDMB-CHMICA poznatija kao "crna mamba"

naslovnica
Foto: VL
06.09.2016.
u 00:05

Na udaru nove droge nalazi se i Hrvatska

– Prijedlog novog Zakona o suzbijanju zloporabe droge predviđa izmjenu po kojoj će tvar koja imitira učinak određene druge tvari ubuduće podlijegati istom zakonskom učinku. Takav prijedlog spreman je za novi saziv Sabora – otkriva nam stručnjak za droge Dubravko Klarić, savjetnik u Uredu za suzbijanje zloporabe droga.

Naime, kriminalne grupe koje proizvode drogu vrlo lako i brzo promijene kemijski sastav tvari pa droga više ne odgovara onoj koja je podložna zakonskom progonu. Osoba koja je uzima nikad nije sigurna što uzima i kakve mogu biti posljedice, a kriminalci s tako izmijenjenom “recepturom” izmiču zakonu. Međutim, to će u Hrvatskoj uskoro biti znatno otežano.

Prošli je tjedan nova psihoaktivna tvar MDMB-CHMICA, koja se na ulici naziva i “crna mamba”, stavljena na listu sustava za rano upozoravanje na nove psihoaktivne tvari, što omogućuje zakonske korake protiv osoba kod kojih bude pronađena.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

>>Dok traju sankcije, dio proizvodnje selite u Rusiju

>>Maksimir dobiva krov vrijedan 280 milijuna kuna

>>Miro Bulj: Već su oni potpisali naše uvjete. Trčali bi i goli da smo rekli

>>Bojan Glavašević: Hasanbegović je kulturu podijelio na lijevu i desnu

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 2

MS
mare_split
10:19 06.09.2016.

Preporučiti Zokiju! Novi 'užici'!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
00:50 06.09.2016.

Zar vi doista mislite da ce vam HDZ srediti pravosudje, kriminalce, nasilnike, prevarante, lokalne mocnike,....hahahaha,...e djeco, djeco.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije