Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremite se

Stiže nam nova promjena. Meteorolozi najavljuju i mogućnost jačeg nevremena

vrijeme
Foto: Pixsell/Reuters
1/3
28.05.2020.
u 09:37

Na kopnu će biti promjenljivo povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u petak i subotu

I u narednim danima nema na vidiku stabilnog vremena, bit će promjenjljivo. Glavni meteoorolog HRT-a Zoran Vakula u stihovima je napisao vremensku prognozu, a stihovi nam govore da možemo očekivati i vremenske neprilike, grmljavinu i tuču. Ni temperaturu nećemo gledati u iznadprosječnom obliku, piše Vakula.

"Promjenljivo oblačno, vjetrovito i razmjerno svježe u kopnenom će području biti do kraja tjedna. Mjestimične kiše, uz česte pljuskove, bit će osobito u petak, a prema trenutačnim je prognozama najveća vjerojatnost za uglavnom suho vrijeme je u nedjelju.

Video: Tuča u Ližnjanu 

I na Jadranu će biti povremene, mjestimične kiše, ali ipak manje nego na kopnu. Pritom je vjerojatnost za pljuskove najveća u subotu, osobito u Dalmaciji. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverozapadni vjetar.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Kako piše na stranicama DHMZ-a na kopnu će biti promjenljivo povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u petak i subotu. Na Jadranu djelomice sunčano ponegdje uz pljuskove, osobito u petak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije