Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetu nije kraj

Stiže jaka promjena vremena, moguće i nevrijeme, a onda nas opet čekaju paklene vrućine

vrijeme
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
12.08.2022.
u 07:48

U subotu posvuda će biti još svježije i oblačnije, na kopnu uz čestu kišu, ponegdje i grmljavinu, a potpuno suho neće biti ni u sunčaniju i topliju nedjelju, pa ni u većinom vruć ponedjeljak

Danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uglavnom u drugom dijelu dana u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri, mjestimice kiša ili poneki pljusak s grmljavinom. Poneki pljusak moguć je i u unutrašnjosti Dalmacije te na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, uglavnom u prvom dijelu dana, a poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29, na Jadranu od 29 do 33°C.

"U nastavku ovog tjedna mnogi, posebno u unutrašnjosti, mogli bi pomisliti da je ove godine ljetu kraj i prije blagdana Velike Gospe. I pritom su se prevarili! Naime, nakon oblačnijih i svježijih dana, uz povremenu mjestimičnu kišu, i to uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, na Jadranu dodatno i razmjerno vjetrovitih – slijedi nam novo zatopljenje i povećanje ove godine ionako velikog broja vrućih dana", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"No, još je odviše rano tvrditi kolikog će intenziteta biti to zatopljenje te slijedi li diljem Hrvatske još jedan toplinski val koji može utjecati na zdravlje. Naravno, mogućnost postoji, osobito od srijede, kada se povećava vjerojatnost za ponovno većinom suho, sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, na Jadranu bez jakog vjetra, ali za pouzdanije vremenske prognoze i posebice upozorenja na opasne vremenske pojave koje mogu uznemiriti javnost – valja još pričekati...

U subotu posvuda će biti još svježije i oblačnije, na kopnu uz čestu kišu, ponegdje i grmljavinu, a potpuno suho neće biti ni u sunčaniju i topliju nedjelju, pa ni u većinom vruć ponedjeljak. I na većem dijelu Jadrana u subotu najnestabilnije i najmanje toplo, u mnogim mjestima uz vjerojatan prekid višetjednog niza vrućih dana. Od nedjelje sunčanije i ponovno pretežno vruće, uz poneki pljusak uglavnom na jugu. Tijekom vikenda će umjerenu i jaku buru sve češće zamjenjivati podjednako jaka tramontana, a od ponedjeljka mirnije i manje valovito more", dodaje Vakula.

Video: Stranac nasjeo na prijevaru: U Istri unajmio kuću za odmor pa se šokirao kad je stigao

Ključne riječi

Komentara 1

JP
josip.pivar11
09:06 12.08.2022.

I tako je još uvijek čudno da je ljeti vruće i da ponekad stigne kiša, pljusak, pa i poneko nevrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije