Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNI jedrenjaci

Stiže 17.000 turista, uskoro počinje i sezona krstarenja

Kvarner
Goran Kovacic/PIXSELL
30.03.2018.
u 12:30

Na Kvarneru brojne putničke agencije nude takve aranžmane, a tzv. kvarnerska ruta u trajanju od tjedan dana može se dobiti za 2700 kuna po osobi izvan sezone

Sanjarite li o odmoru na jedrenjaku ili nekom drugom brodu, doživljaj je uistinu neponovljiv! U snove će vas uljuljkati more uz šum morskog povjetarca, dane ćete provoditi obilazeći kvarnerske otoke, uživat ćete u kupanju i sunčanju na osamljenim plažama, kušati domaću hranu u lokalnim restoranima... Krenete li iz Rijeke, obići ćete gradove; od Krka, Cresa, Raba, Malog Lošinja... Često u kombinaciji s razgledavanjem kornatskih otoka.

S obzirom na to da je Uskrs ove godine nešto ranije i da je zima potrajala nešto duže, za blagdan Uskrsa neće biti puno turista koji će produljeni vikend na Kvarneru provesti tako, no sezona krstarenja počinje već za nekoliko tjedana. Takva vrsta odmora na našem Jadranu sve se popularnija posljednjih godina, a posebno na jedrenjacima, koji podsjećaju na neka prošla vremena i nude intimniji ugođaj na putovanjima. Na Kvarneru brojne putničke agencije nude takve aranžmane, a tzv. kvarnerska ruta u trajanju od tjedan dana može se dobiti za 2700 kuna po osobi izvan sezone. Tijekom dva ljetna mjeseca cijena može narasti i na više od 7000 kuna u ljetnoj sezoni. Sve, dakako, ovisi o brodu, odnosno komforu u kojem gost želi uživati na brodu.

Kako bilo, već za uskrsne blagdane koji su pred nama kvarnerski će turistički domaćini ugostiti oko 17.000 turista koji su rezervirali svoj smještaj u brojnim apartmanima, kućama za odmor, kampovima.

– Bit će otvoreno 80 hotela od kojih se polovica nalazi na Opatijskoj rivijeri. Upravo u hotelima očekujemo i najviše gostiju, oko 11.000. Gosti će Uskrs moći provesti i u kvarnerskim kampovima, otvoreno će ih biti 12 od čega se samo autokamp „Selce“ nalazi na kopnu, a preostalih 11 su na otocima – kažu u Turističkoj zajednici Kvarnera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije