Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štrajkovi

Stipić: Liječnici će dobiti naknadu pa i nama platite dan štrajka

željko stipić
Robert Anić/PIXSELL
16.10.2013.
u 20:20

Oštro je kritizirao diskriminatorski odnos Vlade i ministra Jovanovića prema prosvjetarima

Ako Vlada RH učiteljima ne plati štrajk koji je održan 29. studenoga prošle godine, sindikat Preporod prekinut će svaki dijalog s Vladom. Preporod je pozvao sindikate javnih službi da učine isto, a od ministra rada Miranda Mrsića traži da dade ostavku.

Jovanović i zakon

– Plaćanje štrajka liječnicima velika je pobjeda ministra zdravlja Rajka Ostojića i sindikata liječnika, a time su u vodu pala sva obrazloženja ministra obrazovanja Željka Jovanovića da je postupio u skladu sa zakonom kad je odlučio da zaposlenima u školama neće platiti štrajk – kazao je danas novinarima predsjednik Preporoda Željko Stipić.

Oštro je kritizirao diskriminatorski odnos Vlade i ministra Jovanovića prema prosvjetarima.

– Koliko god mu potrajao, mandat ministra Jovanovića obilježit će gorljivo zalaganje da štrajk 29. studenoga 2012. ne bude plaćen i bespomoćno mirenje s plaćanjem višetjednog štrajka u zdravstvu. Ostati sjediti makar i samo jedan dan dulje u Vladi koja je jednima platila ono što drugima nije, može samo ministar s neznatnim političkim utjecajem, ministar koji nije u stanju čak ni minimalno poistovjetiti se s interesima zaposlenih u školstvu. Ministar Jovanović mora otići jer ne štiti interese zaposlenika u resoru – kategoričan je Stipić. Ističe da Preporod podržava plaćanje štrajka liječnicima te ironično dodaje da je to \"prvi pravi socijaldemokratski potez socijaldemokratske Vlade\".

Financije dobro stoje

– Pozdravljamo takvu odluku Vlade jer je znak da stanje državnih financija i nije tako loše kao što se predstavlja, ali i da Vlada mijenja odnos prema sindikatima i sindikalnim akcijama – ironično zaključuje.

No, ozbiljno dodaje da se nakon toga očekuje da će ubuduće svi štrajkovi biti plaćeni, kako se ne bi ispostavilo da su u pravu oni koji Vladi spočitavaju da ima jedan aršin za učitelje, a drugi za liječnike. I na kraju Stipić kaže da mu je ministar Mrsić danas poslao SMS poruku: \"Ako je plaćen štrajk u zdravstvu, mora biti plaćen i onaj u školstvu\".

>> Babić: Liječnicima u štrajku moraju se isplatiti plaće za rujan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije