Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odabrani stipendisti humanitarne akcije "Igraj srcem"

Stipendije studentima s invaliditetom dodijelila predsjednica Grabar-Kitarović

studenti s invaliditetom
Foto: Promo
1/7
21.12.2016.
u 12:04

Sa željom da se potaknu pozitivne promjene ali i podigne društvena svijest o invalidnosti mladih, na inicijativu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion, drugu godinu za redom održana je iznimno uspješna donatorska akcija "Igraj srcem" u sklopu koje su prikupljena sredstva za pomoć specifičnoj društvenoj skupini – studentima s invaliditetom.

Akcija održana pod visokim pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović rezultirala je s ukupno 20 jednogodišnjih stipendija koje je Predsjednica osobno uručila na svečanom prijemu održanom u Uredu Predsjednice u društvu predsjednika Uprave ORYX Grupe, Ivana Zubaka. Uvjete za stipendiranje u akademskoj godini 2016. – 2017. zadovoljili su sljedeći studenti: Kristina Šalov Tadić, Leo Moguš, Marija Šut, Dolores Marin, Matea Pertičević, Domagoj Lovro Milićević, Ena Ranogajec, Laura Tomas, Anita Blažeković, Beata Orozović, Marin Kos, Nika Milinović, Tony Ševerdija, Luka Grgar, Zvonimir Stanečić, Dominik Kelava, Dora Parmać, Eliza Fućak, Valentina Marciuš, Andrej Hatar.

Kada izostane potpora obitelji, civilizirano razvijeno društvo kakvim se smatramo, mora pružiti potporu kako bi svaki mladi čovjek mogao nadvladati ograničenja i razviti svoje sposobnosti na osobnu i dobrobit sviju nas“, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Organizator akcije "Igraj srcem" na ovaj način želi otvoriti vrata brojnim poslovnim subjektima kako bi izravno pomagali studentima s invaliditetom potičući pritom gospodarstvenike na izravno uključenje u rješavanje problema s kojim se susreću. Ciljevi akcije koja poprima tradicionalni karakter su višestruki – na ovaj se način osnažuju zajedništvo i solidarnost ali i izravno pomaže studentima s invaliditetom kako bi im se osigurala akademska budućnost.

Predsjednica je zaključila kako u vrijeme došašća svatko od nas ima priliku učiniti nešto što će Božiću dati puni smisao i zaključila kako dar koji će ovi mladi ljudi primiti nije samo materijalni dar, „to je ono svjetlo koje obasjava početak životnog putovanja prema stjecanju samostalnosti i stvaranju novih vrijednosti“.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:55 21.12.2016.

zašto je izrekla "kad izostane potpora obitelji"? Dodjeljuje stipendije koje su drugi skupili, samo ih uručuje, mnogi mladi došli su u pratnji roditelja, zašto to govori ljudima koji se cijeli djetetov život nose ne samo s invalidnošću već vjerojatno ii s birokracijom da bi ostavarili zakonom garantiranu potporu civiliziranog društva za svoju djecu, svi znamo da to znači zapostavljanje vlastitih poslova i karijera, manje prihode, s druge strane (i) financijsko iscrpljivanje - pa nije lijepo reći da tim mladima nedostaje potpora obitelji, vjerojatno su im financijski dali koliko su mogli, a moralnu potporu i svu skrb roditelja su očito imali, ne bi inače vjerojatno ni došli do statusa studenta, no da i nisu postali studenti- moramo i možemo pretpostaviti da su se obitelji nesebično žrtvovale do sada, a i nadalje će?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije