Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKA POLICIJA NA NOGAMA

Stiglo prijeteće pismo kancelaru Schallenbergu i vladi: 'Povlačenje Covid mjera ili nasilje'

Austrija, Beč, koronavirus
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL
1/3
27.11.2021.
u 14:13

U prijetećem, ali anonimnom pismu, potpisanom samo s “Grupacija” kancelaru Schallenbergu je dat rok da do kraja studenoga povuče Covid mjere koje su na snazi i da se povuče iz politike, jer u protivnom, prijeti mu se s nasiljem

Austrijski Savezni ured za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma (BVT) je na nogama, otkako je u petak austrijski savezni kancelar iz redova Narodne stranke (ÖVP) dobio prijeteće pismo.

U prijetećem, ali anonimnom pismu, potpisanom samo s “Grupacija” kancelaru Schallenbergu je dat rok da do kraja studenoga povuče Covid mjere koje su na snazi i da se povuče iz politike, jer u protivnom, prijeti mu se s nasiljem. I to ne samo njemu osobno nego i njegovoj obitelji i “saveznicima”. Uz Schallenberga, prijetnje zbog korona mjera upućene su i ministru zdravstva Wolfgangu Mücksteinu i drugim članovima vlade, te političarima iz oporbene Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ), koji su također za uvođenje obveznog cijepljenja.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je istakao kako će policija sveobuhvatnim istragom i svim raspoloživim sredstvima pronaći tko stoji iza “Grupacije” i njenog prijetećeg pisma. “Ako anonimni pošiljatelji prijete predstavnicima demokratski izabranih institucija i njihovim obiteljima, to se ne može tek tako primiti na znanje”, poručio je Nehammer. Nehammer je prošle subote, nakon masovnog prosvjeda u Beču, i nemilih scena bacanja dimnih bombi, pivskih limenki i kamenja prosvjednika protiv korona mjera i obveznog cijepljenja na policiju, koja je potom uzvratila suzavcem i uhićenjima, izjavio kako se je austrijska politička scena “znatno radikalizirala”.

“Pošljatelji pisma žele razjediniti društvo, ali to nećemo dozvoliti”, istakao je austrijski ministar unutarnjih poslova poručivši onima koji prosvjeduju protiv novih mjera kako moraju uzeti u obzir da je “ virus naš zajednički neprijatelj”. A kada smo kod neprijatelja onda treba istaći kako je prema izvješću Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva u subotu u Austriji u samo protekla 24 sata zabilježeno još 11.671 novi slučaj Covid zaraze i 65 umrlih zbog ili sa koronavirusom. Trenutačno se u bolnicama nalazi 3.248 korona oboljelih, uključujući već preko 600 pacijenata u intenzivnoj njezi (608). Sedmodnevna incidencija popela se je na 1.050,5 novih slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika u 8,9 milijunskoj Austriji.

Video: Austrija u lockdownu

Ključne riječi

Komentara 28

BI
bikica7
14:36 27.11.2021.

Tko sije vjetar, žanje oluju.

DU
Deleted user
15:23 27.11.2021.

Narod ima pravo ustati protiv fašizma.

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
16:40 27.11.2021.

Kako pošiljatelji pisma žele razjediniti razjedinjeno društvo? Korona ludilo u punom zamahu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije