Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovljen vozni park

Stiglo još pet autobusa na plin u riječki Autotrolej

Autotrolej, autobus na plin
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
01.10.2015.
u 14:43

Uskoro stižu još četiri zglobna autobusa na plin pa će ukupni broj riječkih plinskih buseva biti 30 što znači smanjenje emisije ugljičnog dioksida od 870 tona godišnje

Pet novih autobusa koja kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin i dva vozila na dizel s motorima po posljednjim standardima i direktivama EU od četvrtka će voziti Riječane na gradskim i prigradskim linijama.

Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 21,2 milijuna kuna za koju je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 40 posto iznosa dok je ostatak novca osiguralo KD Autotrolej kreditom HBOR-a.

Uskoro stižu još četiri zglobna autobusa na plin pa će ukupni broj riječkih plinskih buseva biti 30 što znači smanjenje emisije ugljičnog dioksida od 870 tona godišnje.

>> Predstavljeni gradski autobusi koji kao pogonsko gorivo koriste ukapljeni naftni plin

Komentara 2

IV
ivanjoksimovic
15:10 01.10.2015.

Grad za primer.

FU
fumukanda
16:36 01.10.2015.

Zar nije ugljicni monoksid?Bravo Rijeka,za primjer ostalim gradovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije