Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće poticaje

Stigli do 19, ali ne odustaju od 1000 bazena za turizam

'09.09.2013., Zagreb - Ministar turizma Darko Lorencin i direktorica HTZ-a Meri Matesic objavili su na konferenciji za medije rezultate turizma u prvih 8 mjeseci 2013. godine. Darko Lorencin. Photo: P
'Patrik Macek/PIXSELL'
04.10.2013.
u 21:37

Za nepovratnih 50.000 kuna zainteresirana samo 74 vlasnika hotela i kuća za odmor, zeleno svjetlo dosad dobilo 19

U zamalo godinu dana od prve najave ambiciozno zamišljenog trogodišnjeg projekta gradnje tisuću bazena u privatnom smještaju i malom obiteljskom hotelijerstvu stiglo se tek do broja – 19.

Na natječaj za nepovratnu potporu od 50.000 kuna javila su se 74 kandidata, a kako ih je većina stigla potkraj natječajnog roka (30. rujna), nekoliko desetaka ih se još obrađuje, dok je za spomenutih 19 izvjesno da će dobiti po 50.000 kuna. Među njima je i hotel Valsabion supruge bivšeg ministra turizma. Prema otvorenim kuvertama zainteresiranih je najviše na obali (u Splitsko-dalmatinskoj županiji 12, Istarskoj deset, Dubrovačko-neretvanskoj, Primorskoj, Zadarskoj i Ličko-senjskoj po šest). Slab odziv ministra Darka Lorencina ne koleba: Nastavljamo s projektom 'Tisuću bazena za hrvatski turizam', a kad sve analiziramo, vjerojatno ćemo korigirati uvjete da natječaj bude pristupačniji privatnim iznajmljivačima.

>> Lorencin zahvalio turističkim radnicima na dobroj sezoni

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije