Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica s BiH

Stigle tri ponude za most Gradiška

Sava
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
19.12.2018.
u 14:40

Očekuje se da će gradnja mosta početi na proljeće 2019. godine i biti gotova za 30 mjeseci

U Hrvatskim cestama jučer su otvorene ponude za gradnju mosta Gradiška na Savi. Za taj posao procijenjene vrijednosti 221 milijun kuna, odnosno 30 milijuna eura bez PDV-a, stigle su tri ponude. Najjnižu ponudu dala je zajednica ponuđača koju čine Integral inženjering iz BiH te hrvatske tvrtke Đuro Đaković montaža i Zagreb montaža, i to u iznosu od 19,5 milijuna eura, odnosno 23,4 milijuna eura s PDV-om.

Konzorcij Heringa iz BiH i srbijanske Mostogradnje ponudio je da će most sagraditi za 33,2 milijuna eura odnosno 41,5 milijuna eura s PDV-om. Talijanski konzorcij koji čine ICM i Maeg Construzioni ponudio je pak 36,9 milijuna eura odnosno 46,2 milijuna eura s PDV-om.

Most Gradiška posebno je važan za BiH jer se nastavlja na već sagrađenu autocestu od Gradiške do Banjaluke. Gradnju tog mosta dugog 462 metra u podjednakom iznosu financirat će Hrvatska i BiH.

Očekuje se da će gradnja mosta početi na proljeće 2019. godine i biti gotova za 30 mjeseci. Uz most Gradiška potrebno je sagraditi i spojnu cestu od Okučana, odnosno od autoceste Zagreb – Lipovac do granice Hrvatske i BiH, ukupno dugu 9,5 kilometara.

Video: Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

 

Ključne riječi

Komentara 6

NO
nogogaz
16:43 19.12.2018.

Bravo! Hrvatska se mora povezivat u balkanskoj regiji i suradjivat svim susjedima i bi u dobrim odnosima. Ne mozemo trazit samo od slovenije da financira i gradi ceste prema balkanu. Sad je red na nas!

DI
Direkt
18:33 19.12.2018.

Moramo graditi mostove i otvoriti se. Suprotnom ostajemo zatucani.

Avatar Moodleen
Moodleen
17:14 19.12.2018.

Čemu taj most? Pametnije bi bilo i da se drugi mostovi poruše i grade novi prema Mađarskoj, prema Europi, a ne prema 13. stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije