Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR MILANOVIĆU

Reakcije iz Mađarske: Evo što kažu na izjave da su 'mala i beznačajna zemlja'

Zoran Milanović
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/3
09.09.2019.
u 17:42

Očito je da Mađarska ne želi zaoštravati odnose ni kroz odgovor predsjedničkom kandidatu, što je nešto čega se prije nisu libili

Hrvatsko-mađarsko prijateljstvo je vrlo važno, stoga ono nitko ne bi smio narušavati neodgovornim i neutemeljenim izjavama, glasi reakcija mađarskog ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Petera Szijjárta koju smo zatražili nakon izjava Zorana Milanovića iznesenih u emisiji Nedjeljom u 2. 

Milanović, između ostalog, naziva Mađarsku malom i beznačajnom državom koja "neće biti njegovo društvo kad bude predsjednik". Odnosi Milanovića, tada predsjednika Vlade, i Mađarske, iz više nego solidnih na početku mandata, urušili su se zbog odnosa Ine i MOL-a, neuspješnih dugotrajnih pregovora izaslanstava hrvatske i MOL-a, dviju arbitraža te slučaja sefa te mađarske kompanije Zsolta Hernadija i sudskog procesa u Zagrebu.

Tenzije su eskalirale dolaskom migrantske krize i ulogom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na taj dio se osvrnuo Milanović kazavši kako je njezino ponašanje imalo elemente izdaje. 

– U tom trenutku ona je slala u kožnom mantilu Hebranga, išla u Budimpeštu i pokazivala razumijevanje za te ljude... Ja nemam nimalo razumijevanja za Orbana. Sva sreća pa je Mađarska mala i beznačajna država. To neće biti moje društvo kad budem predsjednik, moje će društvo biti u Parizu – kazao je Milanović u emisiji Nedjeljom u 2.

Reakcija iz Budimpešte je u skladu s novim odnosima dviju država koji su se s dolaskom Vlade Andreja Plenkovića popravili i relaksirali, što kroz podršku Mađarskoj u Europskom parlamentu, što kroz odustajanje Mađarske od blokade hrvatskog članstva u OECD-u te posjeta Orbana Zagrebu. Očito je da Mađarska ne želi zaoštravati odnose ni kroz odgovor predsjedničkom kandidatu, što je nešto čega se prije nisu libili.

Komentara 182

IL
ilustrator
17:59 09.09.2019.

ozbiljno shvatiti svakog cirkusanta.mogu samo neozbiljni ljudi

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
18:08 09.09.2019.

Sva sreća pa nećeš biti izabran. "Pariz" je poznat po neprijateljstvu prema Hrvatskoj tako da me uopće ne čudi što ti se sviđa. Budućnost Europe je u srednjoeuropskim državama. Francuska je već odavno pala.

ZW
zweistein
18:07 09.09.2019.

milanče jedino ima šanse za pobjedu ako izađe pred birače i šuti kao braco sa srebrnjaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije