Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ

Stigle ponude za obnovu Banskih dvora: Pogledajte o kojim iznosima je riječ

19.01.2022.
u 09:38

Konstrukcijska obnova sufinancirat će se bespovratim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU, a 2. faza iz drugih izvora

Na natječaj za cjelovitu obnovu Banskih dvora, procijenjene vrijednosti radova 155,11 milijuna kuna bez PDV-a, jučer su u Vladu pristigle četiri ponude. Tri ponude su znatno iznad procijenjene vrijednosti radova, a jedna je čak ispod tog iznosa.

Najnižu ponudu je dao nizozemsko-turski konzorcij, koji čine tvrtke Datic i Saridaglar, a u njihovoj ponudi stoji da će Banske dvore potpuno obnoviti za 124,7 milijuna kuna.

Međimurje graditeljstvo ponudilo je najveću cijenu za koju bi obavilo posao koji se traži na ovom natječaju – 241,8 milijuna kuna.

Radnik iz Križevaca poslao je ponudu vrijednu 233,7 milijuna kuna, A Teh-Gradnja iz Zagreba ponudila je da će taj posao obaviti za 226,2 milijuna kuna.

Vlada RH je natječaj za cjelovitu obnovu Banskih dvora objavila 19. studenog prošle godine, a rok za dostavu ponuda bio je 5. siječnja ove godine. No natječaj je bio nakratko zaustavljen zbog žalbe na natječajnu dokumentaciju koju je dan prije isteka tog roka podnijela nizozemska tvrtka Dutchina Agro Tech Incubation Center.

Tu žalbu je Državna komisiju za kontrolu postupaka u vrlo kratkom roku odbila kao nepravodobnu.

Konstrukcijska obnova Banskih dvora (1. faza) sufinancirat će se bespovratim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU. Financiranje 2. faze, koja uključuje cjelovitu obnovu, osigurano je iz drugih izvora.

 

Komentara 6

IS
isuskris3
09:58 19.01.2022.

Kakva obnova banskih dvora? Sta je s bolnicama, vrticima, skolama, ima deset puta vaznijih mjesta koja se nisu pomaknula od potresa

ST
stefj
09:59 19.01.2022.

Što će, Turke odbaciti kao prejeftine?

TM
trade_mark
09:51 19.01.2022.

a zna se, posao će dobiti tvrtka koja bude na kraju iskeširala najbolji mito. vjerodostojno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije