Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi 'ljubimci'

Stigle MUP-ove blindirane limuzine od 12 milijuna kuna, evo tko je bio prvi putnik

Limuzine od 12 milijuna kuna
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
26.07.2018.
u 17:51

Iz MUP-a su samo kratko potvrdili da su ih počeli koristiti, a prošle godine su rekli kako su vozila koja su prije koristili stara i dotrajala

Mercedes S klase parkirao se u utorak ispred Ureda predsjednice na Pantovčaku. Iz njega je izašao izraelski predsjednik Reuven Rivlin i tako postao prvi putnik koji se vozio novom blindiranom limuzinom MUP-a.

Odluku o kupnji dva luksuzna automobila, vrijedna gotovo 12 milijuna kuna, Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je u prosincu 2017., a koriste ih od nedavno. Svaki od njih vozit će pet obučenih vozača koji će brinuti za transport štićenih osoba ili stranih delegacija.

Limuzine od 12 milijuna kuna
1/6

Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone.

Iz MUP-a su samo kratko potvrdili da su ih počeli koristiti, a prošle godine su rekli kako su vozila koja su prije koristili stara i dotrajala.

Odluku koga će u njima voziti donosi MUP.

Kolinda Grabar Kitarović i Reuven Rivlin

Limuzine od 12 milijuna kuna
1/8

Komentara 104

TO
tolitol
18:32 26.07.2018.

Najdraži su mi oni koji bedaci krenu o desničarima ili ljevičarima. Kao da za Milanovićeve vlade nije nabavljeno 1600 novih vozila. Da nije postojeća garnitura to učinila, kupila bi ih sadašnja oporba da je na vlasti. U čemu je problem? Zato što nema nikakve razlike između jednih i drugih. Tek kad budemo imali novi izborni sustav prema kojem će u Saboru sjediti ljudi s osvojenim najvećim brojem glasova, tek tada će ti naši zastupnici paziti kako se ponašaju jer će ih ovakve priče jako skupo koštati. U međuvremenu nam ne preostaje promatrati ih kako se igraju s našim novcima.

DU
Deleted user
18:02 26.07.2018.

Ukoliko mislimo biti dio EU, ovo je neophodno za razliku od financiranja raznoraznih parazita pod krinkom kulture kao npr.Frljica koji za nase nocve i vrijedja upravo nas katolike i hrvate! Iznad svih...HRVATSKA✌🇭🇷

Avatar Observer
Observer
19:43 26.07.2018.

Jednu blindiranu limuzinu ostavite za Beru, drugovi mu prijete upotrebom sile !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije