Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voda lepoglava

Stigla voda u zaselak Klaidariči kod pograničnog Zlogonja

voda (1)
Foto: Ljiljana Risek
1/3
26.11.2010.
u 13:41

Gradsku upravu iduće godine očekuje vruć „krumpir“, a to je priključenje dijela lepoglavskih naselja na varaždinski regionalni vodovod

    Ivanečki komunalac Ivkom u suradnji je s gradskim službama Lepoglave u zaselku  Klaidariči kod Zlogonja dovršio gradnju 580 metara vodovoda. Njegova je gradnja financirana iz naknade što se u cijeni vode prikuplja za razvoj, odnosno, za gradnju novih i rekonstrukciju postojećih vodovodnih mreža. Radovi su stajali 72.000 kuna, a mještanima je drago što je pitka voda napokon stigla i do njihovih kućanstava.

   Rekonstrukcijski radovi izvode se i na vodovodu u selu Crkovcu. Kako bi napokon riješili problem vodoopskrbe svih dalekih zaselaka, iz lepoglavskih gradskih službi poručuju da će se iduće godine vodovodi graditi i na potezu Hadjaki-Mikulekovo-Bečaki-Ciglari-Vranjka, na višnjičkom području.

   Također, Lepoglava se pridružila velikom projektu rješavanja vodoopskrbe visinskih naselja koji je Općina Bednja kandidirala Hrvatskim vodama. Riječ je o brdskim naseljima Bednjanskog i Kameničkog Podgorja, koja se nalaze na području Bednje i Lepoglave. Pošto u njima živi znatan broj stanovnika, obje sredine nadaju se da bi upravo to moglo presuditi da Hrvatske vode novčano podupru taj projekt.

   Gradsku upravu Lepoglave iduće godine očekuje i vruć „krumpir“, a to je rješavanje vodoopskrbe Čreta, Budima, Vesi, Borja, Gečkovca, Sestranca, Purge i Očure na regionalni vodovod varaždinskog Varkoma. Naime, sva ta naselja sada se vodom opskrbljuju iz vodovoda kojima upravljaju mjesni odbori, a zakon to više ne dopušta. Magistralni vodovod sagrađen je ljetos i pritom je ostavljena mogućnost da se na njega priključe sva spomenuta naselja. Tek će se vidjeti što će na to reći mještani, jer poznato je da, s jedne strane, građani ne žele varaždinsku vodu, a s druge strane, voda iz njihovih mjesnih vodovoda, koju plaćaju paušalno, neusporedivo je jeftinija od Varkomove.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije