Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez na cestama

Stigla promjena vremena, zahvatit će cijelu zemlju. U Lici pada snijeg, jak vjetar ometa promet

snijeg
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
18.03.2021.
u 07:12

Već tijekom jutra mjestimice malo snijega ili kiše uglavnom će biti na istoku i u gorju, a sredinom dana i popodne posvuda, javlja DHMZ

U unutrašnjosti Hrvatske prevladavat će promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, sredinom dana i popodne posvuda su izgledni pljuskovi, a u gorju bit će i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za danas. Već tijekom jutra mjestimice malo snijega ili kiše uglavnom će biti na istoku i u gorju, a sredinom dana i popodne posvuda. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, popodne uz umjerenu naoblaku tek rijetko i malo kiše.

Vjetar će puhati slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, na udare jaka bura i sjeverni vjetar, popodne na jugu sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.

VIDEO Snijeg jutros zatekao i Pleternicu

 

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a u Lici mjestimice pada snijeg pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji. Na autocesti A6 Rijeka – Zagreb dionica između čvorova Čavle i Orehovica (oba smjera) bit će zatvorena od 18. do 20. ožujka od 22 do 5 sati u jednom noćnom terminu u smjeru Rijeke. Obilazak je A1 Zagreb-Bosiljevo II, A6 Bosiljevo II-Orehovica i A7 Orehovica-Rupa.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.

Ključne riječi

Komentara 2

RO
RogaBabaroga
08:45 18.03.2021.

dobro da sam skuhala sarmu🤣

AU
austrougarskigeneral
10:12 18.03.2021.

ma kod nas na jugu bura kiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije