Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILO MINISTARSTVO

Stigla je konačna odluka: Učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine

Učenici prvog dana škole
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
27.11.2020.
u 09:32

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj imat će tjedan dana dulje školske praznike. Odluka je to kojom se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana pokušava osigurati što bolja stabilnost unutar školskih ustanova i sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. 

Iako škole same mogu birati modele nastave, o školskim praznicima odlučuje isključivo Ministarstvo obrazovanja koje je sada pokrenulo izmjene pravilnika i uskoro će na javnom savjetovanju biti iznesen prijedlog o duljim školskim praznicima. 

Tako će učenici umjesto do 11. siječnja sada na praznicima biti do 18. siječnja. Tjedan dana dulji praznici osigurani su na način da će škole ukinuti praznike iz veljače koji su novost u obrazovnom sustavu, a prije pandemije uvedeni su zbog skijaške sezone. 

"Kako bismo uložili dodatne napore u smanjenje kretanja stanovništva i da bismo nakon blagdanskih druženja osigurali da škole počnu s radom sa što manje pozitivnih slučajeva i slučajeva samoizolacije djelatnika i učenika, odlučili smo promijeniti školski kalendar praznika i produljiti praznike nakon Nove godine. Praznici bi tada trajali do 18. siječnja", poručili su za Večernji list iz Ministarstva obrazovanja

Kako doznajemo tek po epidemiološkoj situaciji u cijeloj državi, u veljači će se donositi nove odluke koje se tiču obrazovnog sektora

Komentara 18

BL
Blokiranzašto?
11:11 27.11.2020.

Ovu odluku je donijelo ministarstvo i ne kužim čemu napad na nastavnike... pa do prije dvije godine je i bilo normalno da zimski praznici budu tri tjedna... nije to nešto što profesori biraju.

Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
16:21 27.11.2020.

Stvarno drastična mjera. Mislim bolje išta nego ništa, ali po stanju epidemije smo među najgorima u Europi, očekivao sam nešto konkretnije od tjedan dana duljih praznika...

DU
Deleted user
21:03 27.11.2020.

kriva odluka ko isve koje rade.. sve na online i prije će proći ovo što nas je snašlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije