Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov ministar

Stier: Žao mi je zbog razlaza s Mostom, najpoštenije je bilo odmah ići na izbore

Davor Ivo Stier
Rainer Jensen/DPA/Pixsell
16.05.2017.
u 14:00

Gradio sam tu koaliciju HDZ-a i Mosta i meni je doista žao da nije uspjela, kazao je za Večernji list ministar Davor Ivo Stier

Istoga dana kad je premijer Andrej Plenković razriješio trojicu Mostovih ministara na sjednici Vlade, na sjednici Predsjedništva HDZ-a Davor Ivo Stier zagovarao je da se odmah ide na nove parlamentarne izbore. 

Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a otkrio je to danas, odgovarajući na pitanje Večernjeg lista u Bruxellesu o krizi Vlade, što je prvi put da Stier o toj temi iznosi svoje stajalište izrečeno na sjednici Predsjedništva HDZ-a. 

– Gradio sam tu koaliciju HDZ-a i Mosta i meni je doista žao da nije uspjela. Mi smo istoga dana imali raspravu na Predsjedništvu HDZ-a i, naravno, kao u svakoj demokratskoj stranci, postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje. Smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore. Međutim, naravno da se moraju uzeti u obzir i ona razmatranja koja su naglašavala kako je Hrvatska već 2015. i 2016. imala parlamentarne izbore. I u tom segmentu se napravio jedan zaključak koji je, rekao bih, kompromisan, da se pokuša vidjeti prvo što se tiče te nove većine u Saboru, a onda i drugi element, spremnost HDZ-a da se ide i na parlamentarne izbore. To je bio zaključak. Mislim da se ne treba toga bojati – rekao nam je Stier.

Na opasku da to znači da je on kao politički tajnik HDZ-a imao drukčiji stav od predsjednika stranke Plenkovića, koji je skloniji pokušaju preslagivanja parlamentarne većine, Stier je odgovorio da može samo ponoviti ono što je rekao. 

 

Komentara 44

Avatar maxist
maxist
15:38 16.05.2017.

Srećom.....njegovo osobno mišljenje jer to je trebalo učiniti davno (razlaz od mosta) , a uostalom sada izlazi na vidjelo što su mislili (rukovodstvo mosta) o "partnerima" osobno i kolektivno a komplotirali su sa oporbom čitav period tobože zajedničke vlade.

JA
Jania
15:04 16.05.2017.

Eh, moj Stiere! Ako si ti bio glavni zagovornik koalicije s Mostom, onda bi bio red da se povučeš sa svih funkcija zbog svoje loše procjene. Ili si navijao za suradnju s mostašima samo iz inata prema Karamarku? Loše odigrano, u svakom slučaju.

AR
anica.rendulic
15:06 16.05.2017.

Plenkovic je apsolutno u pravu i dobro je reagirao na ponasanje mosta. Most se htio opet postaviti iznad svih, ali im to kod Plenkovica nije uspjelo. Zato su bili toliko iznenadzeni i nisu tako ocekivali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije