Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Stier: Protiv sam velike koalicije, Hrvatska mora imati desnu i lijevu nogu

Davor Ivo Stier
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
25.10.2019.
u 21:31

Ćirilica je neprihvatljiva u Vukovaru jer je simbol velikosrpske politike koje se srbijanska vlast ne srami i ne odriče

Davor Ivo Stier, HDZ-ov zastupnik i jedan od najjačih stranačkih izazivača Andreja Plenkovića, po svemu sudeći ide u utrku za predsjednika HDZ-a, premda će se o tome nedvosmisleno izjasniti nakon predsjedničkih izbora. Snažno podržava Kolindu Grabar-Kitarović, HDZ-ovu kandidatkinju za Pantovčak, ali upozorava da HDZ-ovi birači ne smiju upasti u zamku ljevice i dopustiti sukobe i fragmentaciju na desnici jer to može pogodovati Zoranu Milanoviću.

Nakon europskih izbora rekli ste da su birači poručili HDZ-u da su protiv saveza s HNS-om i Bandićem te da žele borbu protiv korupcije i klijentelizma, HDZ-ovi partneri sada sve više ucjenjuju HDZ.

Moj je stav danas isti kao i 2017., a to je da se ne treba bojati izbora. Tada sam smatrao da su izbori bolje rješenje za Hrvatsku, no vodstvo stranke odlučilo je ići u koaliciju s HNS-om. Ova Vlada može odraditi mandat do kraja, ali dobro je da su čelni ljudi HDZ-a prije koji dan rekli da je HDZ spreman ići na izbore.

U kontekstu stranačkih izbora u HDZ-u, a budući da i vi najavljujete mogućnost kandidature za šefa stranke, bi li vam smetalo da izbori za Sabor budu prije unutarstranačkih izbora jer bi Plenkoviću eventualna relativna pobjeda na izborima išla u prilog na izborima u HDZ-u?

Uvijek treba gledati što je najbolje za Hrvatsku, onda tek što je najbolje za stranku, a tek na kraju dolazi partikularni interes. Ako se procijeni da je za državne interese najbolje ići na izbore, onda se njih ne treba bojati, bez obzira na bilo čije osobne interese.

>>Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju.

Ne propustite i ostale teme:

>>Božinović: Slovenija bi prva trebala navijati da uđemo u Schengen

>>Porez na nekretnine snizio bi napuhane cijene stanova i stabilizirao tržište

>>Odbijena žalba Kineza, HAC ide u novi natječaj za gradnju 17,5 km autoceste na koridoru Vc

>>Kolumna D. Ivankovića: NATO i SAD traži da godišnje za HV trošimo 7,7 mlrd. kuna

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

BR
Brankko
02:34 26.10.2019.

Trebalo bi i noge prati.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
05:29 26.10.2019.

Zabrinuti Gerbil rece: "Apsolutno se slazem. Hrvatska treba i lijevu i desnu nogu koje su misicave i hodaju. Trenutno su obje vrlo atroficne i nefunkcionalne, a Hrvatska u invalidskim kolicima."

IG
Igggy
04:19 26.10.2019.

Nema tu sreće dok gđica Ava Karabatić ne postane precjednica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije