Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OCIJENIO ODNOS

Stier opovrgava sukob s Plenkovićem: Podržavam ga, a on mene i moj rad

Andrej Plenković i Davor Ivo Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.05.2017.
u 16:20

Stier je prije nekoliko dana izrazio žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom na što je reagirao i premijer Plenković

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier opovrgnuo je u petak nagađanja o sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem rekavši kako on podržava Plenkovića kao što i Plenković podržavanja njega i njegov rad, a njihov je uzajamni odnos ocijenio "dobrim".

"Što se tiče unutarnje politike, ta izjava sasvim sigurno nije iznenadila nikoga tko mene poznaje tako da nema potreba nikakvih dodatnih elaboracija. Ali, ono što vama mogu reći, naravno, jasno je da ja podržavam Andreja kao što i on podržava mene i moj rad u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova" rekao je Stier novinarima nakon predavanja predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija u HAZU-u.

Odnos s Plenkovićem ocijenio "dobrim"

Stier je prije nekoliko dana izrazio žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

"Ja sam gradio koaliciju između HDZ-a i Mosta i meni je doista žao što ona nije uspjela. Imali smo  raspravu i na predsjedništvu HDZ-a i naravno kao i u svakoj demokatskoj stranci postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje i smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore", rekao je Stier, koji je u utorak sudjelovao na ministarskom sastanku EU-a u Bruxellesu.

Premijer Plenković sutradan je, komentirajući tu izjavu, rekao da je HDZ demokratska stranka koja gaji dijalog i raspravu o različitim temama te ponovio da je za razlaz Mosta i HDZ-a isključiva odgovornost na političkom odabiru Mosta koji je podupro inicijativu oporbe za pokušajem rušenja ministra financija Zdravka Marića.

"A što se tiče toga da je (Stier) gradio suradnju – točno, ali ne više od mene. Moj je odabir i sugestija svim na Predsjedništvu stranke bio da se ide s Mostom. A o tome je li nekome ovoliko ili onoliko žao, to je u politici možda osobni stav, ali ona je posao u kojem se očekuje da radite za javno dobro da budete odgovorni, da donosite odluke, a odgovornost za odlazak iz Vlade je prije svega na Mostu i tu nema nikakvih dilema. To javnosti mora biti posve jasno", rekao je.

Komentara 4

IB
ibiza
11:50 20.05.2017.

pa to je demokracija da svatko ima pravo na svoje osobno misljenje,alo Ivo misli da su izbori trebali odmah biti ali premijer i ostali valjda nisu za tu opciju netreba odmah iz toga stvarati kaos .....

GV
golub Vaso
18:34 19.05.2017.

jedan narod jedan vođa

SV
svojaja
16:55 19.05.2017.

Je li ovaj portal stranacki portal HDZ-a kada samo njih pratite , a ostale stranke kao i da ne postoje u zemlji? Sta opozicija radi, gdje su ostali politicari u zemlji? Imamo li mi uopce opoziciju i demokraciju u zemlji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije