Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN ŠKARIČIĆ

Steže se obruč oko ravnatelja splitskog doma: HDZ čeka nalaze DORH-a za njegovu smjenu

Foto: Pixsell
10.04.2020.
u 09:11

Teško je za povjerovati da će Škaričić ostati na svojoj funkciji ako mu se i dokaže nevinost u konkretnom slučaju. Naime, njegova nekompetencija i menadžerski gledano loše upravljanje domom, izazvali su bijes kod velikog dijela javnosti ali i više manje svih obitelji štićenika.

Ako ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu i ode sa svoje funkcije, to će se dogoditi zbog medijskog pritiska, a ne njegove volje ili volje župana Blaženka Bobana. Tako nam barem govore dobro upućeni visoki izvori iz HDZ-a koji su bliski s Bobanom.

Oni tvrde kako je u ovoj priči najviše ljutit premijer Andrej Plenković budući da je baš u posljednje vrijeme Vladi porastao rejting. Donijete su mjere za poduzetnike, kriza s koronavirusom se odrađuje bolje nego u ostatku Europe, Hrvatska predsjeda Vijećem EU, a Vili Beroš se prometnuo u junaka nacije.

Iako se u srijedu pričalo kako Blaženko Boban u čijoj je ingerenciji dom u Splitu neće puno čekati na rasplet situacije i da će smijeniti Ivana Škaričića, u četvrtak je stigla nešto drugačija priča. Doznali smo kako se za njegovo razrješenje čeka epidemiološki nalaz, ali i rezultat policijske istrage koju je pokrenuo DORH. Nakon toga će biti jasnije hoće li Škaričić napustiti fotelju u koje je, podsjetimo, došao bez natječaja kao diplomirani arheolog i to nakon što je nepravomoćno osuđen za malverzacije dok je bio gradonačelnik Omiša.  Navodno je to direkcija iz vrha HDZ-a. Da se ne donose nepromišljene odluke prije rezultata istrage. 

No, teško je za povjerovati, kažu nam njegovi bliski suradnici, da će Škaričić ostati na svojoj funkciji ako mu se i dokaže nevinost u konkretnom slučaju. Naime, njegova nekompetencija i menadžerski gledano loše upravljanje domom, izazvali su bijes kod velikog dijela javnosti ali i više manje svih obitelji štićenika koji se nalaze u spomenutom domu. 

Nema uopće sumnje da će se tražiti nečija odgovornost. A bilo je propusta. Tim više ako znamo da se o virusu u domu špekuliralo još skoro prije 15 dana, a reagiralo se tek u utorak i to s rotirkama interventne policije i vozila hitne pomoći bez da je itko od štićenika koji su prebacivani u plahtama u bolnicu na Križinama znao o čemu se radi. 

Komentara 15

Avatar MateTaraba
MateTaraba
10:29 10.04.2020.

Siguran sam da će Plenković donijeti ispravnu odluku. Do sada je smijenio sve one koji su to zaslužili, a vjerujem da će i ovog puta dobro odvagnuti prije donošenja odluke.

DD
duda.dudica
10:35 10.04.2020.

DORH će donijeti odluku, a Plenković će to samo potvrditi.

BO
bolonjez
10:34 10.04.2020.

Iako je mnogi smatraju premijerovu izjavu "institucije rade svoj posao" poštapalicom, mislim da je u ovoj krizi svima dokazao kako se zbilja oslanja na struku i ono što profesionalci kažu. Njega ne vode osobni interesi već ono što stručnjaci smatraju ispravnim i tu je pokazao svoju veličinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije