Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.07.2014. u 14:00

Mene je, pak, razočarao njezin otac, Ratko, koji je bio hrvatski rukometni reprezentativac i to u ona gadna, ratna vremena, '94., '95., baš kada mu se i rodila kći Ajla

Napokon su se javili i Tomljanovići i potvrdili da se talentirana mlada Ajla doista odlučila za novu domovinu i financijskog sponzora, Australiju. Ona ima 20 godina i treba joj reći – sa srećom ti bilo. Mene je, pak, razočarao njezin otac, Ratko, koji je bio hrvatski rukometni reprezentativac i to u ona gadna, ratna vremena, '94., '95., baš kada mu se i rodila kći Ajla. Uvjeren sam da mu tada, dok je nosio naše "kockice", nije palo na pamet da će 20 godina poslije sudjelovati u odluci da mu kći te iste kockice odbaci i zamijeni ih australskim klokanom.

HTV je prenio dio očeve izjave, no nema tu dramatike, zrnca grižnje savjesti – samo hladna racionalnost, priča o novcima, uvjetima, sponzorima. HTV je ovaj prilog objavila u političko-informativnom dijelu dnevnika, ne u sportskom. Prepoznala je značaj priče. U prilogu su govorili i sportski analitičari i naveli još nekoliko naših sportaša "prebjega". I nema ih mnogo (Fak i pokoji plivač). Našoj djeci u školama i kod kuće treba isticati druge primjere.

Primjer obitelji Kostelić. I njihovom znamenitom "sponzoru" špeku i luku. I punom njihovom srcu kockica. Niti danas javnost ne zna koje su im sve zemlje nudile državljanstvo. Srce je bilo važnije od punog novčanika. A srce i jest jači motivator od novčanika. Treba djeci pričati i o primjeru naših nogometnih reprezentativaca, koji su, premda rođeni u bogatoj Njemačkoj, Švicarskoj, da i Australiji, s ponosom odabrali kockice. Žalosno je što Ajla neće moči razumjeti o kakvim je ovdje vrijednostima riječ. I šteta da joj otac nije ispričao priču o špeku, luku, kockicama i Kostelićima.

PLUS

Ministar Maras će angažirati PR agenciju i doći do EU love. - Vladina odluka o zabrani angažiranja PR agencija očito više ne vrijedi, zaključuju ironično, no točno na HTV-u

MINUS

Jesu ružne i tragične slike zbivanja u Gazi, ali svijet neće biti ljepši ako ih TV gotovo sakrije među ostale vijesti, kako to, već učestalo čine u središnjem dnevniku, RTL Danas

>> Ratko Tomljanović: Ajla odlazi jer su Australci ponudili izvrsne uvjete

Komentara 64

GA
galway
14:17 31.07.2014.

Svaka čast Ajli, ali mislim da nam ona nije na listi prioriteta, već tisuće mladih obrazovanih koji odlaze iz HR. Ajlina odluka je samo njena stvar i to treba poštovati.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
18:43 31.07.2014.

U karijeri je zaradila već 700.000 € samo od turnira, a gdje su još sponzori i sve ostalo. To je više novca od onoga što prosječni hrvatski radnik zaradi cijeli život, a njoj je tek 20 godina, kako drugačije to nazvati nego pohlepa. I baš je interesantno kako svi ti koji se pozivaju na to da u Hrvatskoj nema kruha i odlaze van zapravo imaju ovdje dobro plaćene poslove za naše prilike kao liječnici i ostali, ali njima to nije dovoljno njihova pohlepa je neizmjerna i zbog te pohlepe i sebičnosti i cijelo naše društvo propada. Interesantno je kako oni najsiromašniji i korisnici socijalne pomoći nikad ne zanovijetaju ili spominju da će napustiti Hrvatsku, a ovdje na forumu su samo oni koji imaju sve, ali stalno jauču da su "kruha gladni". Trebalo bi se vama svima to dogoditi da znate kako je to pa onda ne bi tako olako govorili da je netko kao ova Ajla "kruha gladan"!

Avatar Hazl113
Hazl113
15:28 31.07.2014.

Skoro svi sportaši današnjice gledaju samo kako da zarade što više. Novac im je sve, a ostalo ih ne zanima. Zato gledam samo sport u kojem novac još nije pokvario ljude, a takvih je na žalost sve manje i manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije