Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još se ne vraća

Stephanie Milda u SAD-u ostaje do kraja godine

stephanie milda (1)
Foto: VL
1/3
21.11.2012.
u 08:51

Po Anitinu i Stephanienu povratku iz Amerike javnosti ćemo predočiti završni izvještaj, a novac koji ne bude potreban Stephanie donirat ćemo drugoj potrebitoj djeci koja boluju od ACM sindroma – kazao je otac Ivica

Iako su pojedini mediji danas objavili informaciju da se petogodišnja Stephanie Milda, koja je prošlog mjeseca uspješno operirana u sveučilišnoj bolnici Chicagu, u domovinu treba vratiti 25. studenog, to nije točno. Potvrdila je to i njezina majka Anita Milda, koja kaže da je liječnik David Frim Stephanie produžio fizikalnu terapiju te zakazao novi pregled krajem prosinca.

Oporavak od ACM-a je dugotrajan i liječnički tim neće dati dopuštenje za povratak kući zrakoplovom sve dok ne bude potpuno siguran da je Stephanie dobro. Dr. Frim objasnio je da su postoperativne terapije u slučaju Arnold Chiarijeve malformacije dugotrajne i kako smatra da je najbolje da Stephanie i dalje ostane pod nadzorom američkog liječničkog tima koji je sindrom uspješno otklonio.

Osnivanje zaklade tek nakon povratka u Zadar

– Konačni troškovi Stephaniena liječenja u Chicagu još su nepoznati s obzirom na to da je u tijeku postoperativna terapija. Svako dodatno liječenje zahtijeva i dodatni trošak izvan troška same operacije. Po Anitinu i Stephanienu povratku iz Amerike javnosti ćemo predočiti završni izvještaj, a novac koji ne bude potreban Stephanie donirat ćemo drugoj potrebitoj djeci koja boluju od ACM sindroma – kazao je otac Ivica koji se krajem listopada sa Stephanienom sestrom Melanie vratio iz Chicaga.

>>Stephanie puštena iz bolnice: Jedva čekam vratiti se u Zadar!

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:53 23.11.2012.

Za ovu djevojčicu HZZO kao i Ministarstvo zdravlja nisu imali razumjevanja, ali na sreću ipak ima za ovakve humane prepoznatljive slućajeve dobrih građana. Neka se mala djevojčica u potpunosti zdravstveno zbrine i dođe u Zadar. Sigurno će je imati netkoo doćekati, ami će mo tada dobivati informacije. Želim joj potpuno ozdravljenje, zdravo djetinstvo, te da što prije sa roditeljima zaboravi tugu i bol koja se bila nadvila nad njihovim domom. O našem zdravstvu i korumpiranim liječnicima nema smisla ništa kazati. Dolazi svakim danom neka nova afera, koja potisne prethodnu, neka nova spoznaja o nesposobnosti onih kojima bi na prvo mjesto trebao biti ljudski život, ali to ispadne posljednje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije