Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTENI PSI

Štenad ostavljena na parkiralištu pod okriljem mraka

Psići
Foto: Snimila čitateljica
1/4
14.11.2013.
u 16:00

Imaju tek mjesec i pol dan, pronađeni su mokri, promrzli i gladni

Imaju tek mjesec i pol, a pod okriljem mraka ostavljeni su da se snalaze kako znaju i umiju. Prema već uobičajenom scenariju, poziv upomoć došao je u kasne noćne sate.

– Stigla mi je poruka djevojke koja je na parkiralištu pored svoje zgrade ugledala male psiće. Netko ih je ostavio, a oni su se rastrčali i sakrili ispod automobila – priča Mirjana Oliver iz Daruvara. Te noći padala je kiša, no kako je poruku vidjela tek ujutro, štenad je cijelu noć provela na otvorenom.
– Kad sam stigla na parkiralište, bili su promrzli, mokri i gladni – priča Daruvarčanka koja je već naučila na pozive svojih sugrađana kad treba pomoći napuštenoj ili ozlijeđenoj životinji na ulicama grada.

Psiće je nahranila, napravila privremeni zaklon i krenula tražiti pomoć. No, nije dugo izdržala. Iako u svojoj kući ima već jako puno četveronožaca, uz njezine pse i mačku tu su i oni koje je spasila i traži im novi dom, i maleni su vrlo brzo završili kod nje. Odluka nije pametna, ali na parkiralištu štenad nije imala šansu preživjeti.
- Nisam mogla cijeli dan misliti hoće li ih netko ozlijediti, pregaziti, baciti u obližnju rijeku - kaže M. Oliver.
Od pet štenadi dvije su ženkice, a tri mužjaka. Dala im je i imena - Justin, Jan, Jalta, Jorky i Ježica. U njezinoj kući mogu ostati jako kratko, stoga im traži udomitelje. I oni privremeni bit će dobrodošli, a želite li pomoći psima i njihovoj spasiteljici, nazovite je na 098/894-043.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije