Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Štela oslobođen optužbe za ubojstvo Jasmine Đukić

Vinko Martinović Štela portal (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
12.03.2013.
u 13:59

Naime, kako je objasnio sudac u obrazloženju, jedini dokaz koji je teretio Vinka Martinovića Štelu bio je iskaz svjedoka Đine Zekana u jednoj fazi postupka, a i taj iskaz svjedok je poslije promijenio

Vinko Martinović Štela danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbe da je u ožujku 1996. u Mostaru ubio Jasminu Đukić. Vijeće pod predsjedanjem suca Tomislava Juriše zaključilo je da nema dovoljno dokaza da je Martinović to napravio.

Naime, kako je objasnio sudac u obrazloženju, jedini dokaz koji je teretio Štelu bio je iskaz svjedoka Đine Zekana u jednoj fazi postupka, a i taj iskaz svjedok je poslije promijenio. S obzirom na to da nije bilo materijalnih tragova koji bi upućivali da je Štela počinio to za što se teretio te obzirom na to da mu je niz drugih svjedoka što posredno, što neposredno dao alibi, sudsko vijeće zaključilo je da iskaz svjedoka Zekana nije dovoljan temelj za osuđujuću presudu. 

>> 'Dvojica su tražila da podmetnem dokaze koji terete Štelu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije