Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen na granici

Štela će odgovarati za napad bejzbol-palicom 1996. u Mostaru

Vinko Martinović Štela (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/3
16.03.2012.
u 11:05

Štela je uhićen po međunarodnoj tjeralici zbog pokušaja ubojstva Zdravka Čuljka 1996. u Mostaru

Vinko Martinović Štela ispitan je u 13 sati na Županijskom sudu u Zagrebu nakon što je sinoć uhićen na graničnom prijelazu kod Metkovića po međunarodnoj tjeralici zbog pokušaja ubojstva Zdravka Čuljka 1996. u Mostaru.

Štela se branio šutnjom, a odgovarat će za napad bejzbol-palicom 1996. u Mostaru
Vinko Martinović Štela branio se šutnjom tijekom ispitivanja pred Verom Polak, istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda te je vraćen u Remetinec s obzirom na to da mu je već određeno mjesec dana pritvora. Uhićen je u četvrtak na graničnom prijelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca po raspisanoj tjeralici zbog pokušaja ubojstva Zdravka Čuljka 1996. godine u Mostaru.
Tereti ga se da je s Damirom Jurićem, protiv kojeg se postupak vodio u Mostaru, te još trojicom nepoznatih muškaraca, Čuljka sačekao pred njegovim stanom. Izudarali su ga palicama za bejzbol, rukama i nogama, a kada su mislili da su čovjeka ubili, pobjegli su s mjesta događaja. Čuljak je bio teško ozlijeđen te je imao potres mozga, prijelome i brojne podljeve.
Martinović je haaški osuđenik koji je početkom siječnja, nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina nad Bošnjacima na području Mostara 1993. i 1994. godine, pušten iz talijanskog zatvora. Na zagrebačkom Županijskom sudu uskoro bi mu trebalo početi suđenje za ubojstvo Jasmine Đukić 1998. godine u Mostaru s obzirom na to da je Vrhovni sud još prije ukinuo presudu protiv njega i slučaj vratio na ponovljeno suđenje. Za ovo je ubojstvo bio osuđen Dragan Raspudić, koji je odslužio desetogodišnju kaznu. (sk/VL

Štela se branio šutnjom tijekom ispitivanja pred Verom Polak, istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda te je vraćen u Remetinec s obzirom na to da mu je već određeno mjesec dana pritvora. Uhićen je u četvrtak na graničnom prijelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca po raspisanoj tjeralici zbog pokušaja ubojstva Zdravka Čuljka 1996. godine u Mostaru.

Tereti ga se da je s Damirom Jurićem, protiv kojeg se postupak vodio u Mostaru, te još trojicom nepoznatih muškaraca, Čuljka sačekao pred njegovim stanom. Izudarali su ga palicama za bejzbol, rukama i nogama, a kada su mislili da su čovjeka ubili, pobjegli su s mjesta događaja. Čuljak je bio teško ozlijeđen te je imao potres mozga, prijelome i brojne podljeve.

Martinović je haaški osuđenik koji je početkom siječnja, nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina nad Bošnjacima na području Mostara 1993. i 1994. godine, pušten iz talijanskog zatvora. Na zagrebačkom Županijskom sudu uskoro bi mu trebalo početi suđenje za ubojstvo Jasmine Đukić 1998. godine u Mostaru s obzirom na to da je Vrhovni sud još prije ukinuo presudu protiv njega i slučaj vratio na ponovljeno suđenje. Za ovo je ubojstvo bio osuđen Dragan Raspudić, koji je odslužio desetogodišnju kaznu.

 

Komentara 3

ST
Startrack
23:36 16.03.2012.

A gdje si ti \"a sutra\" bio kad je Stela Mostar branio.

AS
a_sutra
19:32 16.03.2012.

Zakljucati i kljuc baciti.

BO
bomba
23:58 16.03.2012.

Dobro sve shvačam da je htio ubiti i da je napravio dosta nereda ali ne shvačam zašto mu se sudi u RH i zašto RH raspisala tjeralicu a nered se desio u BiH. Sude mu porezni obveznici iz RH ako se ne varam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije