Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski povjerenik:

Štefan Füle: EK nema razloga predložiti nadzor Hrvatske

Štefan Fule
Reuters/PIXSELL
16.06.2011.
u 16:04

Naglasio je da za Hrvatsku nisu planirane zaštitne mjere poput onih s Bugarskom i Rumunjskom

Europska komisija nema razloga predložiti nadzor Hrvatske nakon njenog ulaska u članstvo Unije – rekao je europski povjerenik za proširenje Štefan Füle novinarima u četvrtak poslijepodne u Beču nakon sastanka s austrijskim potkancelarom i ministrom vanjskih poslova Michaelom Spindeleggerom.

On je naglasio da za Hrvatsku nisu planirane zaštitne mjere poput onih s Bugarskom i Rumunjskom.

– Zadaća Europske komisije bila je da se završi pristupne pregovore s Hrvatskom te da reforme donesene tijekom tog procesa budu nepovratne – objasnio je Füle, izrazivši nadu da će Hrvatska uskoro postati 28. članicom EU.

– Europska komisija završila je pregovore s Hrvatskom i sada je na zemljama članicama da odluče o zaključenju pregovora i potpisivanju ugovora o pristupanju – istaknuo je europski povjerenik za proširenje EU.

Austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Spindelegger također je pozdravio zaključenje pregovora s Hrvatskom, ocijenivši da je to "dobar signal" odaslan ostalim zemljama Zapadnog Balkana s europskim ambicijama.
Na upit hoće li uhićenje Ratka Mladića pomoći Srbiji da dođe do kandidatskog statusa, Štefan Füle odgovorio je kako je Srbija izručenjem Ratka Mladića Haaškom sudu otklonila jednu važnu političku prepreku.

Ustvrdio je da joj sada, kao i svakoj drugoj zemlji na putu u EU, predstoji ispunjavanje kopenhaških kriterija, na koje će se oslanjati Europska komisija prije nego što preporuči Srbiju za kandidatski status i da joj datum početka pregovora.

Komentara 56

DK
dkatica2
16:46 16.06.2011.

HDZ pobjeđuje jer ima najjaču glasačku mašineriju i najbrojniju!

OB
-obrisani-
22:28 16.06.2011.

u EU radis 6 godina u EU pARLAMENTU I MOS ODMA IC U penuiju ;ehehehehehhehe a nemoras ni jedan € uplatit u Mirovinsko osiguranje KUS BOLJE,,,,svi u EU,heehehehhehe

TV
tiha voda
19:07 16.06.2011.

ured za zapošljavanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije