Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarstvo

Stečajna upraviteljica kriminalnim radnjama napravila štetu od 70 tisuća kuna

policija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
11.12.2018.
u 18:06

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičene podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad  54-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je kao stečajna upraviteljica društva iz Zagreba od 15. rujna 2014., tijekom stečajnog postupka i putem javne dražbe u drugom društvu iz Zagreba izvršila prodaju imovine stečajnog dužnika prvog društva i to zgradu i zemljište u Zaboku, u kojoj su bila smještena dva stroja za obradu drveta u kvaru i postrojenje za vertikalno razrezivanje ploča.

Navedene strojeve osumnjičena, kao stečajna upraviteljica, nije tijekom primopredaje zgrade između prvog društva i drugog društva izmjestila na drugu lokaciju, već ih je bez odluke skupštine vjerovnika ostavila na korištenje drugom društvu, koje je jedan od navedenih strojeva popravilo, a potom navedene strojeve u studenom 2017. prodalo trećem društvu iz Velike Gorice za iznos od 60.000 kuna, čime je osumnjičena povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa prvog društva u stečaju, o čijim se imovinskim interesima bila dužna brinuti.

Time je prouzročila štetu u iznosu od 70.778,88 kuna koliko je bila procijenjena vrijednost navedenih strojeva, dok je drugom društvu pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od najmanje 60.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičene podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

>> Pogledajte što nam donosi smanjenje PDV-a

Komentara 1

BF
bf2
19:18 11.12.2018.

da,i? prepisati će imovinu na djecu i supruga,kako b spriječila bilo kakvu mogućnost naplate štete,dobit će koju godinu uvjetno i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije