Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 12 godina izvukli 30 milijuna kuna

Stečajna upraviteljica koja je pomagala sucu Kovačiću jako voli luksuz

Iva Petanjek
Foto: Facebook
1/5
19.02.2021.
u 15:31

Kako se sumnja, sucu Kovačiću pomagali su njegova stručna savjetnica Aleksandra Mažić, te stečajni upravitelji Branko Petanjek i Iva Petanjek, inače otac i kći koji su također uhićeni

Sudac Mihael Kovačić uhićen je zbog sumnje da je počinio niz koruptivnih djela koja je počinio s još 12 osoba, a sve je trajalo od 2009. do danas. Kovačić je kao stečajni sudac prvo Trgovačkog suda u Sisku, a zatim Trgovačkog suda u Zagrebu, zlorabio svoj položaj i ovlasti te je iz tvrtki čije je stečaje vodio, kako se sumnja, izvlačio novac. Kako se sumnja, pomagali su mu njegova stručna savjetnica Aleksandra Mažić, te stečajni upravitelji Branko Petanjek i Iva Petanjek, inače otac i kći koji su također uhićeni.

Novac koji je podizan iz stečajnih masa optuženici su koristili za kupnju uća i stanova, automobila, plaćanje kredita, putovanja... Iva Petanjek snimljena je kako se žali svojoj sugovornici kako su 'sudac i njegova obitelj navikli živjeti tako da se ima sve'.

– On toliko toga hoće da se napravi, izmisli... Nemaš pojma kakve sve on ideje ima i kaj sve još treba napraviti – požalila se. Ona je vodila stečaj Tempa i sumnja se da je iz njega izvukla milijune. U tajno snimljenim razgovorima Kovačića naziva šefom ili gazdom, a bespogovorno se s njim sastaje gdje god on to traži – u njegovoj kući, vikendici ili nekom restoranu. Svugdje osim na sudu.

Da i Petanjek voli luksuzni život i putovanja otkrivaju fotografije s njenog Facebook profila gdje ju se može vidjeti na egzotičnim lokacijama.

Podsjetimo među uhićenima su  i supruga suca Kovačića Ivanka Kovačić,  njihov sin Patrik Kovačić,  brat Jurica Kovačić, nećak Ivan Prpić te partner Kovačićeve sestre Krunoslav Haramustek. Da ne bi bila uhićena samo uža i šira rodbina suca Kovačića, pobrinula se njegova dugogodišnja stručna suradnica Aleksandra Mažić, s kojom su uhićeni i njezin suprug  Andrija Mažić te brat Nenad Rajković i majka Branka Rajković.  A uz navedene, uhićena je Vlasta Jagarčec Gajda. Sve njih sumnjiči se za razne korupcijske malverzacije u kojima je pričinjena šteta od oko 30 milijuna kuna. Toliko su novca, kako se sumnja, izvukli iz tvrtki, među kojima su bile Željezara Sisak, Hyundai auto, Generalturist, Kutina – Kristal, Komunalac – Hrvatska Dubica, Srce – Gvozd, Ekosant, Brodoremont, Proizvodnja – Regeneracija...

Stečajni  sudac u tim postupcima bio je sudac Kovačić, stečajni upravitelji bili su ili otac ili kći Petanjek, dok su članovi obitelji poslužili kao osobe na čije je račune neosnovano sjedao novac iz spomenutih tvrtki, čime su pomagali u prikrivanju tog novca.

Komentara 29

PA
Pahor
15:43 19.02.2021.

I onda se netko kao cudi kad tip u Sibeniku poludi i rokne sutkinju. Cudno da toga nema i vise

RO
roland
15:51 19.02.2021.

Skretala je pozornost na sebe! Ljudi nisu slijepi i glupi, a onda čuđenje kada miran poslovni poduzetnik uzme kineski kalašnjikov i poroka četiri osobe.

AN
ANTIFA
15:38 19.02.2021.

iskompleksirana malograđanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije