Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIJEH U SABORU

Staziću Vlada kao Superhik, Šeks otkrio 'fejsbok'...

14.12.2008.
u 20:29

Mnogi i danas koriste izraz “kilo mozga – dvije marke”, elektroničku poštu nazivaju “emajlom”, a nemoć u progonu kriminala iz privatizacije opisuje se sintagmom “tko je jamio, jamio je”. No, ne sjećaju se svi da su autori tih bisera bivši zastupnici Ivan Milas, Mato Arlović i Ljubo Ćesić Rojs, kao ni da su oni i njihovi kolege često izazivali salve smijeha omekšavajući tako počesto vrlo ozbiljne saborske rasprave.

Živopisni likovi
Djelomično su u pravu oni koji tvrde da je trenutačni saziv parlamenta blijed u usporedbi sa živopisnim likovima koji su ranijih godina grijali zastupničke klupe. No ni ova godina nije prošla bez smiješnih izjava, pogrešaka, šaljivih dobacivanja i viceva koji su opuštali atmosferu.

Već prvoga dana zasjedanja, primjerice, javnost je uspio nasmijati u tom trenutku friški zastupnik, predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavom da ga bole prepone od duga sjedenja.

Ondje se ne laže
Upozoravajući, pak, SDP-ovu zastupnicu Gordanu Sobol da nije pristojno nekome reći da laže, predsjednik Sabora Luka Bebić poručio joj je kako treba reći “potpredsjednik Vlade ne govori istinu”, što je podsjetilo na izjavu HDZ-ova zastupnikaAndrije Hebranga kako on nikada ne laže, nego samo ponekad ne govori istinu.

Zastupnici su se nasmijavali i spominjanjem junaka iz stripova, pa tako Nenad Stazić iz SDP-a smatra da se Vlada ponaša poput Superhika iz stripa Alan Ford jer otima siromašnima, a daje bogatima.

I nedavni revolt protiv premijera Sanadera s Facebooka razveselio je zastupnike i gledatelje prijenosa nakon što ga je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks nazvao “fejsbok”. Na tu je temu “briljirao” Hebrang, koji je rekao da je “Sanader jako zadovoljan kada ga ne voli 5000 ljudi na Facebooku jer to znači da ga voli ostalih četiri milijuna 426 tisuća i 850 hrvatskih građana”.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije