Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA NA FACEBOOKU

Stazićev komentar izazvao burne reakcije: Iznenadila me količina mržnje

Nenad Stazić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
28.05.2018.
u 11:40

Rekao je kako ne razumije zašto ima toliko negativnih reakcija

Saborski zastupnik i član SDP-a Nenad Stazić izazvao je val reakcija svojim statusom na Facebooku gdje je komentirao uputu koje su dobile škole, a prema kojoj prednost pri zapošljavanju na mjestu ravnatelja imaju nezaposleni branitelji.

– Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost? – prvi je status Stazića na Facebooku koji je izazvao burne reakcije.

Ispod statusa nalazi se mnogo komentara od kojih su mnogi uvredljivi i mnogi se pitaju je li to način na koji bi saborski zastupnik trebao komunicirati. Društvenim mrežama širi se i fotografija na kojoj stoji Stazićev komentar koji se ne nalazi više ispod statusa.

– Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika – stoji u Stazićevu statusu koji više nije vidljiv među komentarima.

Upitali smo ga je li to bio njegov komentar, on nam je potvrdno odgovorio. Napominje kako je prije toga imao status u vezi s Danom pobjede nad fašizmom, u kojem je napisao: ''Nema tu pravog razloga za slavlje. Fašizam u Hrvatskoj još nije pobijeđen''.

– To je taj kontekst. Da ne biste mislili da opravdavam bilo kakav zločin, ja sam protiv apsolutno svakog zločina. Fašizam nije pobijeđen 1945., znači u tom smislu posao nije dovršen, kao što je dovršen svuda drugdje u Europi – objasnio je Stazić.

Rekao je kako ne razumije zašto ima toliko negativnih reakcija

– Ako branitelji trebaju imati prednost pri zapošljavanju kao direktori škola, onda bi sigurno trebali imati prednost i u drugim stvarima. Pa tako, na primjer, kod sastavljanja nogometne reprezentacije, košarkaške, rukometne. Prvo oni, a onda oni koji znaju eventualno igrati, ali to je manje bitno – rekao nam je Stazić i dodao da bi branitelji morali imati prednost u svemu.

Kaže i kako mu je nevjerojatna količina mržnje i ustašluka.

– To je nešto što me upravo iznenadilo. Mislim da je to orkestrirano – rekao je.

– S obzirom na količinu mržnje i ustašluka koji se širi prema meni, to je upravo nevjerojatno. To je nešto što me upravo iznenadilo. Mislim da je to orkestrirano – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 242

ŠO
šolman
11:51 28.05.2018.

Koje bezobrazno vađenje iz gliba vlastite mržnje. Napisati ono o 45-oj može značiti samo jednu stvar: da Stazić žali što krvava kupelj 1945 nije bila još gora. Zamislite da netko napiše da žali što Pavelić nije dovršio ovo ili ono? Svi bi vrištali i to opravdano. Kada se to kaže u kontekstu titoizma, tada nastaje muk. Očito živimo u vremenu institucionaliziranih dvostrukih kriterija.

BA
Barba1980
11:55 28.05.2018.

Krivi su hrvatski građani koji ovakvog čovjeka biraju u Sabor.Činjenica je da 1990. godine posao nije obavljen i da nije izvršena lustracija pa nakon 28 godina samostalne Hrvatske još uvijek imamo štovatelje Jugoslavije i komunističkog režima pa naravno da oni mrze branitelje koji su im uništili njihovu voljenu Jugoslaviju.Svi oni koji se bune protiv prava branitelja treba poslati u rovove na Velebit u 12. mjesecu neka samo jednu noć provedu na -20...

MI
Misko2
11:57 28.05.2018.

Hvala Stazicu sto nas svako toliko podsjeti skime imamo posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije