Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritvoreni zbog trgovine ljudima

Stavila joj nož pod vrat i zaprijetila: Ubit ću te ako se ne nastaviš prostituirati!

'prostitucija'
Foto: ' '
20.04.2020.
u 14:53

Novac koji je žrtva koju su podvodili dobila za pružanje seksualnih usluga su joj uzimali, a onda bi ju "nagradili" tako da bi joj kupili hranu i cigarete

Romeo A. (47) i Anica L. (39) sumnjiče se za trgovinu ljudima te su ispitani na zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega je tužiteljstvo od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu tražilo da im se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage je zahtjevu tužiteljstva udovoljio, a protiv njih dvoje je pokrenuta istraga, s tim da je Romeo A. osim za trgovinu ljudima osumnjičen i za zloporabu droge. Njih se dvoje sumnjiče da su od veljače do travnja 2020. godine jednu ženu iskorištavali za prostituciju.

Oduzeli su joj osobne dokumente, mobitel i novac, a na društvenim mrežama su joj izradili profil koji je glasio na njezino ime. Preko tog profila dogovarali su joj sastanke s muškarcima radi pružanja seksualnih usluga.

Žrtvu su muškarcima podvodili u stanu i automobilima, a novac koji je dobivala za pružanje seksualnih usluga su joj oduzimali te ga zadržavali za sebe, a njoj bi kupovali samo hranu i cigarete. Sumnja se da su je na prostituciju prisilili više desetaka puta, a kada je to odbila raditi Anica L. joj je pod vrat stavila nož te joj je zaprijetila da će je ubiti.

Što se tiče Romea A., njega se sumnjiči i da je nabavljao veće količine marihuane, koju je potom prepakiravao u svojoj obiteljskoj kući u manje pakete radi prodaje. Policija mu je pretragom našla oko 480 grama marihuane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije