149 22°C
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  nemaju učitelji vremena čitati raznorazne prijedloge, kad su preopterećeni aktivnostima koje u velikoj većini slučajeva nemaju nikakvu svrhu, a niti ima itko od toga korist. plus da su roditelji ti koji određuju kako će se raditi, roditelji su ti koji ... prikaži još! su uspjeli političare natentati da donesu pravila po kojima sad učenik (ne dijete, nego je u školi učenik!) ne smije biti iznenađen nekom pismenom ili usmenom provjerom znanja, oni moraju par tjedana unaprijed znati što će raditi i što se može očekivati na testu. dobivamo debile, kojima treba olovku zašiljiti i napisati zadaću i pokazati im je prije nego je ponosno odnesu u školu. imamo djecu koja u 8.-om osnovne nije u stanju svojim riječima prepričati običan tekst koji su pročitali. nema u našoj školi štreberaja, to je pojam iz nekih davnih vremena, al žalosno da se danas štreberajem nazivaju stvari koje se ne mogu drugačije naučiti nego jednostavno zapamtiti. izbaciti iz škole puno sad obveznih predmeta treba, posebno društvenih, jer imaju preveliku satnicu, i pojačati stručne, tehničke, prirodne. to nama fali. nećemo mi imati plaće od 2.000 eura nikada ako ćemo svi biti ekonomisti, arheolozi, politolozi i likovnjaci! arheologa nećete platiti slikom nekog likovnog umjetnika, niti će tom umjetniku biti plaća dovoljna jedna kost od nekog huna što je pred 500 godina tumarao našim krajevima. ako nećemo početi 'proizvoditi' radnike, za 15 godina ćemo imati plaću manju od 300 eura i biti jako jako nezadovoljni. raditi nije sramota.

 • Deleted user:

  Imam prijateljicu koja je nastavnica iz matematike. Prije ovoga novoga programa od ministarstva obrazovanja, djeca su ucila da je 2+2=4. Sada po novome moraju napisati 2+2=4 i ispod toga rijecima dva plus dva jednako cetiri i to je to.Reforma samo takva haha.

 • chemica:

  Nemaju ljudi živaca za proučavanje besmislica koje su smislili naši uhljebljeni birokrati. Evo, to mi prvo pada na pamet.

Još iz rubrike Vijesti

Kaptol, Nadbiskupski dvor
8
NE ŽELE ZAUZIMATI STRANU

Kaptol ne dopušta da se potpisi za referendum '67 je previše' prikupljaju ispred crkvi

Za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine

Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija

Prosvjed sindikata protiv mirovinske reforme u listopadu 2018.
Udruge za referendum

Mladima će biti nemoguće prikupiti 41 godinu punog radnog staža

3