Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GNJUSNA PRIJEVARA

Starica u Međimurju policajcu dala nekoliko tisuća kuna jer je mislila da se vodi istraga

policija
Marijan Susenj/PIXSELL
22.12.2020.
u 13:56

Uspio ju je uvjeriti da novac koji čuva kod kuće treba provjeriti zbog provođenja kriminalističkog istraživanja kaznenog djela krađe.

U Međimurju je zabilježen novi slučaj prijevare starije osobe po sličnom scenariju. Ovaj put 89-godišnja žena ostala je bez nekoliko desetaka tisuća kuna. Modus operandi je policiji već dobro poznat: na telefon ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio se kao policijski službenik.

Uspio ju je uvjeriti da novac koji čuva kod kuće treba provjeriti zbog provođenja kriminalističkog istraživanja kaznenog djela krađe.

- Objasnio joj je da će na njenu adresu stanovanja doći njegov kolega koji će preuzeti novac te ga provjeriti. Ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost i dobre namjere, oštećena je predala nekoliko desetaka tisuća kuna nepoznatom muškarcu koji se predstavio kao policajac zadužen za provjeru novčanica. Nakon što je preuzeo novac, prevarant se više nije vratio, i tad je oštećena shvatila da je žrtva prijevare - kažu u PU međimurskoj.

Policija upozorava da prevaranti sve češće dolaze na kućne pragove nudeći razne usluge i proizvode, a nerijetko navode da obavljaju razne službene poslove lažno se predstavljajući kao policajci, djelatnici raznih inspekcijskih službi, HEP-a, HRT-a i slično.

- Naši stariji građani u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor te time postaju žrtve prevaranata. Savjetujemo im da ni kom slučaju bez dobre prethodne dobre provjere ne dozvole nepoznatim osobama ulazak u njihov dom, a svaku sumnjivu situaciju i osobu da odmah prijave policiji pozivom na 192. Ujedno, svima koji se brinu o našim starijim žiteljima savjetujemo da ih opetovano upozoravaju na takve i slične prijevare te im ukazuju na potrebu samozaštitnog ponašanja - ističu u PU međimurskoj.

 

Ključne riječi

Komentara 3

DI
Dino123
15:05 22.12.2020.

Nije policajac nego netko tko se predstavljao za policajca.

DU
Deleted user
15:07 22.12.2020.

Poštovani Ivice, riječ policajac u uvodnom tekstu bi trebala biti pod navodnicima pa da piše "policajac", ili barem tzv. policajac...ne?!

SO
sokol99
14:47 22.12.2020.

A ne piše dali je bio u uniformi ili u civilu? A joj kak ti stariji jadnici nasjeda ju? A i uniformu može lopina nabaviti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije