Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo ide ljevica
Povratak na članak

Stara ljevica u cijeloj Europi ustupa mjesto novoj i zelenoj, sad se to događa i u Hrvatskoj

Zauzimajući se za prava najranjivijih društvenih skupina i povezujući problem klimatske krize sa socijalnim i ekonomskim pitanjima, zelene stranke zauzimaju prostor koji je dosad pripadao klasičnoj socijaldemokraciji

Komentari 9

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
22:13 05.08.2020.

Nova zelena ljevica je još radikalnija i fašistoidnija od stare

VL
PL
@ploto@
22:03 05.08.2020.

S.o.r.o.š.e.v.e jurišne brigade.Pripadnici iz jata udruga Otvoreno društvo,prebacuju se u stranačku politiku po nalogu šefa.

VL
ST
stefj
23:14 05.08.2020.

Da, kada je "ljevica" preuzela zeleno ili kada je zeleno skrenulo lijevo maknula se povezanost sa znanstvenim i sve je otišlo u sferu filozofije ili čak religije. To može rezultirati samo velikim zlom, ničim drugim... Nisu jednom u povijesti zeleni napravili velike štete baš na tom zelenom planu. Sjetimo se samo štednih žarulja ili nuklearnih elektrana...

VL
Avatar Idler
Idler
22:53 05.08.2020.

Je, velka ljevica, meli smo Pernara, a Sinčić je dospjel do briselskih dvora 😁 Ovi novi su još veći hohštapleri i ništ koristi.

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
22:35 05.08.2020.

bilo je dosta tih navodnih kriza. gledam more vec dvadesetak godina i jos je na istom mjestu. uspjeli su me prestrasiti na samom pocetku.

VL
DU
Deleted user
22:48 05.08.2020.

U Hrvatskoj je stara ljevica(SDP) ustupila mjesto HDZ-u

VL
DU
Deleted user
10:58 06.08.2020.

Nadajmo se da će nove generacije ljevičara što prije zauzeti svoja mjesta u vladama zapadnih demokracija, međunarodnim organizacijama, sveučilištima i medijima, koja zaslužuju po svojim sposobnostima i intelektu koji je daleko iznad desničarskog. Vidjeli smo kako funkcionira desničarska taktika zabijanja glave u pijesak koja je rezultitrala stotinama tisuća mrtvih. Ne smijemo dozvoliti da se isto dogodi i s klimatskim promjenama. Sva sreća da da imamo sposobne ljude koji će onemogućiti desničare da provode svoje nagone jer bi u protivnom zemlja brzo utonula u klimatski kaos, megalomansku korupciju, neukost i zadrtost, nefunkcionalno zdravstvo, rasne zakone, aparthejd i holokaust.

VL
LL
lijepa_li si
10:19 06.08.2020.

nikad orginalni... naša "progresiva" je daleko najregresivnija u svojim pokušajima. njihovo "zelenilo" se svodi na ideološku eutanaziju političkih neistomišljenika. nimalo orginalno, vec viđeno

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.