Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Stanovnici Trakošćanske ulice prosvjedovali protiv rušenja stabala

Stanovnici Trakošćanske ulice prosvjedovali protiv rušenja stabala
Foto: Čitatelj
1/3
19.02.2021.
u 14:14

Nakon što je Grad najavio uređenje novih dvadeset parkirališnih mjesta, počelo je uklanjanje zelene površine i rušenje stabala

Stanovnici Trakošćanske ulice i ja dobro se slažemo već 45 godina. Zbog čega prekinuti ovako dobar odnos?" Jedna je to od poruka koje su stanovnici Trakošćanske ulice u Varaždinu nalijepili na stablo, prosvjedujući protiv rušenja drveća. Na panjeve su položili lampaše, a bilo je i pokušaja fizičkog sprječavanja rušenja. Nekoliko je stanara stalo ispred stabala, pokušavajući zaustaviti strojeve. Srušene su dvije breze.

- Jednostavno je neprihvatljiva lakoća uništavanja nečega što ovaj grad čini prepoznatljivim, nečega što je raslo više od 43 godine i uljepšavalo život mnogim naraštajima, čuvalo od vrućina i vremenskih nepogoda i davalo nam kisik i na razne načine svakodnevno činilo naše bivanje puno ljepšim i ugodnijim. Svjestan sam da je sve više automobila i da su potrebe za parkirališnim mjestima stalno u porastu, no je li to u Varaždinu stvarno tako? - pita Varaždinac mr. sc. Martin Dvorski, nezadovoljan planom Grada da se u toj ulici urede nova parkirališna mjesta, iako u krugu od 300 metara postoje, veli, dva velika poluprazna ili prazna parkirališta.

Nakon što je Grad najavio uređenje novih dvadeset parkirališnih mjesta u Trakošćanskoj ulici, počelo je uklanjanje zelene površine i rušenje stabala. Posađena su odmah i nova, prema programu sadnje, kažu u Gradu. Reagirao je i gradski SDP koji u potezu Grada vidi "pogodovanje privatnom koncesionaru".

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 1

IJ
istina___jako_boli
14:22 19.02.2021.

Rusenje stabala , znaci , da ce vam uskoro instalirat 5G mrezu, a posto su stabla veliki absorberi ultra visokih elektromagnetnih frekvencija, banda ih organizirano rusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije