Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
84 15°C
  • Deleted user:

    Sve polazi od kvalitetnog radnog odnosa. Mladi koji su na stručnom osposobljavanju mogu samo sanjati o vlastitom stanu. Čak i s plaćom od 3-4000 kuna je gotovo nemoguće živjeti pristojnim životom. Zašto jesti paštetu 7 dana u tjednu i živjeti ... prikaži još! u stanu od 25 kvadrata samo da se može reći kako si se "osamostalio"? Nema smisla.

  • Copy-Paste:

    Ok, da mladi na sjeveru europe (Danska, Švedska, Norveška) se odsele sa 19-20 godina, mladi u SAD-u dignu studentski kredit i rade uz faks pola radnog vremena, žive odvojeno od staraca. A, kak da mi to točno izvedemo u RH? ... prikaži još! Probaj studirat na FER-u, PMF-u, Medicini ili Pravnom fakultetu, radit i završit u roku. Neće ić. Ako digneš studentski kredit bit će ti lijepo godinu-dvije, a onda si nadrljo sljedećih 10. Ako završiš ekonomsku školu/ekonomski fakultet, nećeš ni nać posla u struci... Ako studiraš u Zagrebu, čekat ćeš vrlo dugo na mjesto u domu (ako ga uspiješ dobit), a dotad živš u jednom od najskupljih gradova u Europi (kad se uzme u obzir kupovna moć pojedinca). Ako u Hrvatskoj dobiješ otkaz nećeš nać posla, naše tržište rada nije ni približno kao ono u Danskoj ako već gledamo mlade iz Danske. Za to vrijeme nam soli pamet ista garda političara koja je uništavala zemlju unazad 25 godina. Pa se vi pitajte zašto mladi idu u inozemstvo.

  • bitcebolje:

    Smatram da je već glupo objavljivati članke ovoga tipa, kao i diskutirati o istome. Stručno osposobljavanje je 2400 kuna, strgali su se od napora i digli na 2620 - znači, da bude ravno minimalnog plaći u RH. Sa tom plaćom ... prikaži još!m možeš jedino "živjeti" ako živiš kod roditelja, jer si u mogućnosti svojim roditeljima pomoći a usput imaš i nešto za sebe. Sa tom plaćom živjeti sam je jako teško. Cijene plaća i cijene života su u apsolutnom nesrazmjeru, zato i sam uvijek kažem da je u RH raditi za minimalnu plaću uvreda za svakog čovjeka. Kakav stan? Kakvo odseljenje od kuće? Ako ovako nastavimo za 20 nas godina nema.

Još iz rubrike Vijesti

stanovi
Rok do 19. prosinca

Država prodaje stanove. Pogledajte što se nudi, cijena već od 20.100 kn

Mačka/Ilustracija
NEMAJU VIŠE MJESTA

Dumovec ima problem s manjkom kapaciteta, poziva sve na udomljavanje

traži se

Šah je nestao u blizini Veterinarskog fakulteta, nepovjerljiv je i plah