Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
155 18°C
  • Deleted user:

    Sve polazi od kvalitetnog radnog odnosa. Mladi koji su na stručnom osposobljavanju mogu samo sanjati o vlastitom stanu. Čak i s plaćom od 3-4000 kuna je gotovo nemoguće živjeti pristojnim životom. Zašto jesti paštetu 7 dana u tjednu i živjeti ... prikaži još! u stanu od 25 kvadrata samo da se može reći kako si se "osamostalio"? Nema smisla.

  • Copy-Paste:

    Ok, da mladi na sjeveru europe (Danska, Švedska, Norveška) se odsele sa 19-20 godina, mladi u SAD-u dignu studentski kredit i rade uz faks pola radnog vremena, žive odvojeno od staraca. A, kak da mi to točno izvedemo u RH? ... prikaži još! Probaj studirat na FER-u, PMF-u, Medicini ili Pravnom fakultetu, radit i završit u roku. Neće ić. Ako digneš studentski kredit bit će ti lijepo godinu-dvije, a onda si nadrljo sljedećih 10. Ako završiš ekonomsku školu/ekonomski fakultet, nećeš ni nać posla u struci... Ako studiraš u Zagrebu, čekat ćeš vrlo dugo na mjesto u domu (ako ga uspiješ dobit), a dotad živš u jednom od najskupljih gradova u Europi (kad se uzme u obzir kupovna moć pojedinca). Ako u Hrvatskoj dobiješ otkaz nećeš nać posla, naše tržište rada nije ni približno kao ono u Danskoj ako već gledamo mlade iz Danske. Za to vrijeme nam soli pamet ista garda političara koja je uništavala zemlju unazad 25 godina. Pa se vi pitajte zašto mladi idu u inozemstvo.

  • Dolinski:

    ima par tipičnih situacija u kojim osamostaljenje *nema* puno smisla, npr. ako je majka sama (udovica,...), i dijete samo (nije u braku), zašto bi sada oni trebali živjeti odvojeno kao samci, pa ljepše je majci sa svojim djetetom nego da ... prikaži još! živi sama, a djetetu je zgodno jer se ne mora previše bavit kućanstvom (teoretski bi se mogao više posvetit hobby-ima / karijeri / izlascima)

Još iz rubrike Vijesti

Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman spremna je za nastavak prometovanja
pravila za putnike

Nova pravila u Zračnoj luci Franjo Tuđman: S maskom i na aerodrom i u zrakoplov

obavlja se obdukcija

U Savi pronađeno tijelo, ne zna se radi li se o muškarcu za kojim se traga

Valter Flego i Boris Miletić
Parlamentarni izbori

IDS donio odluku: Na izbore idu s Restart koalicijom

12