Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelnik Glasa poduzetnika

Stanković pitao Bujasa: 'Jesam li ja uhljeb?, on mu odgovorio: 'Niste, vi ste institucija'

Zagreb: Održan MOST-ov okrugli stol "Rad od kuće: Imamo li pravo na isključenje?"
Goran Stanzl/PIXSELL
13.12.2020.
u 14:20

"Ne bi dijelio naše društveni na privatni i javni sektor jer želim dijeliti ljude na one koji rade i na one koji ne rade", rekao je Bujas

Čelnik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas danas u emisiji Nedjeljom u 2 voditelja Aleksandra Stankovića govori o poduzetništvu, gospodarstvu i problemima koje je prouzročila pandemija koronavirusa. 

"Ne bi dijelio naše društveni na privatni i javni sektor jer želim dijeliti ljude na one koji rade i na one koji ne rade", rekao je. 

"Imate ljude u medicinskom sektoru koji rade svoj posao i zarađuju svaku kunu pa su čak i potplaćeni", rekao je i kao primjer naveo zdravstveno osoblje, vatrogasce, policajce te učitelje, no naveo kako postoji i ona druga strana. 

"Imate i izmišljena radna mjesta, kao ovaj savjetnik od Ćorića koji mu jedino može savjetovati koju Coca-Colu da uzme", tvrdi. 

Na pitanje Aleksandra Stankovića smatra li njega uhljebom, Bujas je rekao: "Niste jer ste praktički institucija za sebe unutar institucije". No dodao je kako unutar HRT-a postoje oni koji su se "uhljebili". 

UGP traži ostavku ministra Tomislava Ćorića, a na pitanje zašto, Bujas odgovara: "ne znam gdje bi počeo". Tvrdi kako nema radnog iskustva te kako je pokazao da ne razumije probleme u kojima su se poduzetnici pronašli. 

"Nema dana radnog staža u realnom sektoru. Mi uz UGP-a dostavljamo mu prijedloge, nismo dobili odgovor", rekao je.

"Ćorić bi se trebao ispričati članovima UGP-a i onda bi mogli dalje razgovarati, no tražimo njegovu ostavku. Vlada više nema opravdanje, nema šanse da ćemo dozvoliti da COVID bude razlog što nešto nije napravljeno", rekao je dodajući kako pati i javni sektor, ne samo poduzetnici. 

Tvrdi kako su poduzetnici spremni na suradnju te kako "nisu zatvorili niti jedna vrata". Kao prijedlog što bi država mogla učiniti da im pomogne, istaknuo je: "Dobro je što u prvom valu mjera UGP prvi ukazao na potrebu da se ide s otpise plus mjerama za očuvanje radnih mjesta kako bi zaposlenici dočekali sezonu. Mora se pomoći participiranjem u prometu, predlagali smo prošlogodišnjih 70%, ili da se pomogne s participiranjem u fiksnim troškovima, primjerice najamnini", rekao je. 

Stanković ga je upitao koje bi bila njegova prva tri poteza da je premijer, a tu je istaknuo poreznu reformu, reformu pravosuđa te lokalne samouprave. Uz to, navodi kako je potrebna veća digitalizacija, više pravde te manje poreza. 

Ukidanje obveznog članstva u HGK predstavljalo bi, kako kaže, kisik za poduzetnike. On i njegovi istomišljenici traže ukidanje parafiskalnih nameta.

"Mi smo za drakonsko rezanje parafiskalnih nameta koji u većini slučajeva nemaju nikakvu javnu svrhu. HGK jest preko sto godina stara institucija, ali je mjesto uhljebljivanja kvazigospodarstvenika ili onih koji su politički vezani s njima. Kad smo pitali Luku Burilovića kolika mu je plaća, nismo dobili odgovor", rekao je i dodao da se zauzimaju i za smanjenje PDV-a jer bi to značilo opstanak svih, a ne samo turizma. 

Ključne riječi

Komentara 159

LU
Ludwig.....
14:32 13.12.2020.

Ala institucije... Institucija za mlaćenje prazne slame... Zato i jesmo na dnu EU kad ovakva dva lika predstavljaju nekakav sustav vrijednosti. Stanković nije uhljeb nego financijski i politički parazit, štetočina!

NE
Nepokolebljiv
15:00 13.12.2020.

Stankovic nije “uhljeb”! On je kolonizatorska pijavica!

DU
Duslikr
14:47 13.12.2020.

Stanković uhljeb? Ne, prije neophodan remetilacki faktor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije