Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva i pedofilija
Povratak na članak

Stanko Zrilić iz HSLS-a osuđuje napade na papu Benedikta XVI.

Svjetski centri moći Katoličku crkvu doživljavaju kao jednog od zadnjih čvrstih i temeljnih protivnika negativnih procesa u svijetu - kaže Zrilić.

Komentari 7

KA
Karla
18:10 07.05.2010.

Potpuno se slažem s člankom. Bilo je i nažalost i danas ima loših svećenika i pedofila ali se ne smije nipošto bacati ljaga na cijelu Crkvu. Imam dosta godina i stalno sam vezana uz Crkvu i moram priznati da nikada nisam primjetila niti najmanji znak neke pedofilije u Crkvi. 99% svećenika je bilo super, požrtvovno, dobro, ljubazni, pomagali su svima bez razlike, možda samo 1% je bilo nedostojno svog poziva. Možda danas ima svećenika kojima nije mjesto u Crkvi ali je to neznatna manjina. Katločka Crkva je uvijek bila najprogonjenija upravo zbog svoje beskompromisne vjernosti Bogu.

VL
KA
karambita
18:11 07.05.2010.

Gospodine Zrilicu, nije bas sve tako. Crkva treba da sluzi za primjer morala i casti. Pogledajte koliko je pedofilija zahvatila katolicku crkvu, ko epidemija. Istini treba pogledati u oci a ne pricati pricicu za malu djecicu. Pedofilija je duboko ukorijenjena u kat. crkvi, a tko je kriv za to?

VL
Z9
Z999
21:24 07.05.2010.

Bravo, gospodine Zriliću! Potpisujem sve što ste rekli. Svijetom trenutačno vladaju sotonisti, a Katolička im je crkva zadnji globalni protivnik. Nikada sotona ne će nadvladati križ. Amen.

VL
SA
samar
21:31 07.05.2010.

Crkva jest zajednica, zajednica vjernika koji vjeruju u Kristovo spasiteljsko djelo, vazmeno otajstvo - smrti i uskrsnuca. Crkva jest nadinstitucija (ako je vec zelimo institucionalizirati) i iznad svake zemaljske covjekove institucije, Crkvu je utemeljio Isus Krist Bog i covjek. Pedofilijaa jest djelo pojedinca, tezak zlocin i za svaku osudu javnosti i pravosudja. Ne sudite Crkvu kroz grijehe vjernika pa makar se radilo i o svecenicima. Radije uzmite katekizam Katolicke crkve i procitajte kratko poglavlje (treci dio) o Moralu, Covjeku, Drzavi... itd da bi uopce znali i shvatili ulogu, nezamjenjivu ulogu Crkve u ljdskom društvu, zajednici, drzavi. Kud sriće da su nam nasi vrhovni politicari bar preletili ovo poglavlje a kamoli procitali , a nazalost i mnogi citaoci. Zrilicu čujem da si grez i grub čovjk i galamdžija...itd, ali ipak svaka ti čast na tvojoj izjavi. Pozdrav s Voštarnice.

VL
KU
kukuriku
21:43 07.05.2010.

pa sigurno da Mocnicima iz Globalizacije i \"Liberalnim-Bankama\" smeta Crikva (a i Djamija), da bi mogli i \" dalje prodavati Barbike-kineske proizvodnje, uz ne-ljudska prava \", jer su ostali jedini koji stite Familiju i Tradicionalne vrjednosti .., \"a to bas´ii nije zgodno za Biznis i Ratove\"!!

VL
MA
maurovalujev
09:41 08.05.2010.

Još jednom Bravo gospodine Zriliću! Slažem se apsolutno sa svime što ste naveli. A pitanje gdje je desna opcija? Razočarao sam se u desne opcije jer su postali nešto što ne prestavlja hrvatski narod, Nešto što nije više od boga. Zato bravo liberali!!!

VL
JU
jumae
19:33 10.05.2010.

Neovisno o broju slucajeva cinjenica da je crkva kao institucija aktivno i svijesno zataskivala silovanja maloljetnika od pojedinih katolickih svecenika. Nedavno se pokazalo da su se silovanja desavala da raznim nevezanim lokacijama (europa, sad, itd) znaci da to nije bilo jedan izolirani problem. Vise rangirani svecenici su morali znati o problemu jer se pokazalo da su nakon incidenta jednostavno prebacivali silovatelje u drugu zupu. To je bila jedina kazna. Tako se \"rjesavao\" problem u velikoj vecini situacija sto indicira da je postojao definiran protokol. Sto znaci da su taj protokol morali odobriti i vise rangirani svecenici. Znaci da se o tome znalo unutar insitucije katolicke crkve! Crkva kao institucija je kriva zbog slijedeceg: - svijesno i aktivno je zataskivala drustveno i moralno neprihvatljiv cin silovanja maloljetnika - ne poduzimajuci nista da se iskoristavanje neduznosti maloljetne djece ne zaustavi - najgore od svega - marginalizacija silovane djece nasuprot instituciji crkve - bitnije je crkvi bilo odrzati svoju instituciju netaknutu nego se pobrinuti za dobrobit maloljetne djece - to dokazuje crkvinu sebcinost i pohlepu - crkva postupala kontradiktorno svojoj doktrini I na kraju pitanje za sve - zasto bi crkva trebala biti u privilegiranom polozaju i izuzeta od zakona u doticnoj zemlji?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.