Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva i pedofilija

Stanko Zrilić iz HSLS-a osuđuje napade na papu Benedikta XVI.

HSLS
Dino Stanin/Pixsell
07.05.2010.
u 16:01

Svjetski centri moći Katoličku crkvu doživljavaju kao jednog od zadnjih čvrstih i temeljnih protivnika negativnih procesa u svijetu - kaže Zrilić.

ZADAR - Najoštrije osuđujemo svaki oblik pedofilije, ona postoji unutar svakog društva i ne osporavamo da je ima i među katoličkim svećenicima, no stajemo u obranu Katoličke crkve u obračunu s tom gnjusnom pojavom - kazao je Stanko Zrilić potpredsjednik HSLS-a reagirajući na kaznenu prijavu koju su protiv pape Benedikta XVI. podnijela dva ateista iz Engleske.

Zrilić drži kako je to samo signalna raketa i znak da je obračun s Katoličkom crkvom na vrhuncu.
- Poanta nositelja tog procesa je da se stvori odioznost građana prema Katoličkoj crkvi, a posebno mladima i, ako se to napravi, onda je Katolička, ali i svaka druga crkva mrtva - kazao je Zrilić.

Stanko Zrilić spomenuo je da je proces obračunavanja s pedofilijom počeo u SAD-u gdje je procesuirano više od 4000 svećenika od kojih je njih stotinu optuženo za ta gnjusna nedjela i gdje su isplaćeni deseci milijardi dolara. 

- S tugom moram reći da sam nedavno slušao radijsku emisiju u hrvatskom eteru u kojoj se na najgnjusniji način bez argumenata i s lažima pljuje po svećenicima u Katoličkoj crkvi. To je ispod svake razine, a što je najžalosnije, a s druge strane najsretnije, to nije istina - dodao je Zrilić.

Zrilić je ustvrdio kako ne postoji ni jedna institucija kojoj je hrvatski narod toliko dužan za svoju opstojnost kao što je to Katolička crkva.   

- Ovaj je narod platio užasnu cijenu i dan danas je plaća, a od svih naroda najviše su platili Hrvati, Irci i Poljaci. Nisam mogao vjerovati da je dva i pol milijuna Iraca umrlo od gladi samo zato što su bili katolici i nisu mogli imati mlinove da se mogu prehraniti. A iz ove druge zemlje, koja je imala mlinove, sada imate kaznenu prijavu protiv Katoličke crkve - kazao je Stanko Zrilić.

Zrilić drži kako se oni kao liberali osjećaju najpozvanijima da svjedoče istinu dugu 13 stoljeća u ratovima, gladi i neimaštini tijekom kojih je hrvatski narod imao Katoličku crkvu kao svoju zaštitnicu.

- Kada smo bili mali, naši svećenici, redovnici, časne sestre bili su oni koji su nam davali kao roditelji, a nekad i više od roditelja. Taj osjećaj brižnosti i ljubavi, osjećaj brige za svakog od nas, tu pomast, milovanje po glavi i ta zaštitna ruka, to nitko od nas dok smo živi ne može zaboraviti. O tom pečatu koji smo dobili moramo svjedočiti i o njemu moramo pričati. Međutim, jedan od procesa protiv Katoličke crkve je i ovo drmanje Europske unije gdje je riječ o dubinskom i dugo pripremanom do perfekcije razrađenom scenariju. Svjetski centri moći Katoličku crkvu doživljavaju kao jednog od zadnjih čvrstih i temeljnih protivnika negativnih procesa u svijetu i koristit će se svi mehanizmi da se s tim protivnikom obračuna - zaključio je Zrilić. 

Ključne riječi

Komentara 7

KA
karambita
18:11 07.05.2010.

Gospodine Zrilicu, nije bas sve tako. Crkva treba da sluzi za primjer morala i casti. Pogledajte koliko je pedofilija zahvatila katolicku crkvu, ko epidemija. Istini treba pogledati u oci a ne pricati pricicu za malu djecicu. Pedofilija je duboko ukorijenjena u kat. crkvi, a tko je kriv za to?

Z9
Z999
21:24 07.05.2010.

Bravo, gospodine Zriliću! Potpisujem sve što ste rekli. Svijetom trenutačno vladaju sotonisti, a Katolička im je crkva zadnji globalni protivnik. Nikada sotona ne će nadvladati križ. Amen.

KA
Karla
18:10 07.05.2010.

Potpuno se slažem s člankom. Bilo je i nažalost i danas ima loših svećenika i pedofila ali se ne smije nipošto bacati ljaga na cijelu Crkvu. Imam dosta godina i stalno sam vezana uz Crkvu i moram priznati da nikada nisam primjetila niti najmanji znak neke pedofilije u Crkvi. 99% svećenika je bilo super, požrtvovno, dobro, ljubazni, pomagali su svima bez razlike, možda samo 1% je bilo nedostojno svog poziva. Možda danas ima svećenika kojima nije mjesto u Crkvi ali je to neznatna manjina. Katločka Crkva je uvijek bila najprogonjenija upravo zbog svoje beskompromisne vjernosti Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije